Zelenjava v barvah poletja!

22. 7. 2017 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Zelenjava v barvah poletja! (foto: Profimedia)
Profimedia

Paradižniki malce drugače ...

Za 4 osebe potrebujete:

  • 6 velikih zrelih paradižnikov
  • 350 ml zelenjavne juhe
  • 40 g masla
  • 200 g polente
  • ščepec muškatnega oreščka
  • sol, poper
  • 60 g parmezana
  • olupljena sončnična semena
  • olje za pekač
  • peteršilj

Priprava:

1 Paradižnike operite, odrežite vrhnje dele in paradižnike izdolbite. Juhi dodajte maslo in jo zavrite. Nato v njej skuhajte polento. Kozico odstavite, polento začinite z muškatom, soljo in poprom ter dodajte še nastrgan parmezan in pražena sončnična semena.

2 S pripravljeno mešanico napolnite paradižnike. Namastite pekač in vanj razporedite nadevane paradižnike. 20 minut jih pecite v pečici, segreti na 180 stopinj. Po peki paradižnike potresite z drobno sesekljanim peteršiljem.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ