Zelenjavni užitki - Paprika po mediteransko

16. 8. 2011

Okusne in zdrave. Tokrat namesto z mletim mesom, polnjene s skušami, mocarelo, kaprami, olivami...

Za 4 osebe potrebujete:

  • po 2 rdeči in rumeni papriki
  • 5 žlic olivnega olja
  • sol
  • 6 tankih rezin bagete
  • poper
  • 8 češnjevih paradižnikov
  • 8 zelenih oliv brez koščic
  • 4 mlade čebule
  • 1 majhno čebulo
  • 350 g mini mocarel
  • 3 žlice kaper
  • 1 pločevinko skuše v olju (350 g)

Priprava:

Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180). Paprike po dolgem prerežite na pol (pecljev ne odstranite, ampak jih skupaj s papriko po dolgem prepolovite) in jih očistite semenja. Polovice na tanko premažite z oljem in jih solite.

Bageto za nadev zrežite na kocke in jih na 2 žlicah olja zlato rjavo popecite. Oplaknjene češnjeve paradižnike in olive prerežite na pol. Mlado čebulo in čebulo zrežite na tanke kolute. Mocarelo in skuše odcedite, skuše z vilicami na drobno razdrobite. Pripravljene sestavine razen čebule zmešajte ter začinite s soljo in poprom.

Mešanico nadevajte v polovice paprik in pri tem pazite, da je v vsaki tudi kroglica mocarele. Paprike preložite v naoljen pekač, jih pokapajte s preostalim oljem in posujte s preostalo čebulo. V segreti pečici jih pecite približno 20 minut.

Čas priprave: približno 50 minut
Na osebo: približno 660 kcal, beljakovine: 35 g, maščobe: 46 g, ogljikovi hidrati: 27 g.

Iz Lise

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri