Zelenjavni užitki - Paprika po mediteransko

16. 8. 2011

Okusne in zdrave. Tokrat namesto z mletim mesom, polnjene s skušami, mocarelo, kaprami, olivami...

Za 4 osebe potrebujete:

  • po 2 rdeči in rumeni papriki
  • 5 žlic olivnega olja
  • sol
  • 6 tankih rezin bagete
  • poper
  • 8 češnjevih paradižnikov
  • 8 zelenih oliv brez koščic
  • 4 mlade čebule
  • 1 majhno čebulo
  • 350 g mini mocarel
  • 3 žlice kaper
  • 1 pločevinko skuše v olju (350 g)

Priprava:

Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180). Paprike po dolgem prerežite na pol (pecljev ne odstranite, ampak jih skupaj s papriko po dolgem prepolovite) in jih očistite semenja. Polovice na tanko premažite z oljem in jih solite.

Bageto za nadev zrežite na kocke in jih na 2 žlicah olja zlato rjavo popecite. Oplaknjene češnjeve paradižnike in olive prerežite na pol. Mlado čebulo in čebulo zrežite na tanke kolute. Mocarelo in skuše odcedite, skuše z vilicami na drobno razdrobite. Pripravljene sestavine razen čebule zmešajte ter začinite s soljo in poprom.

Mešanico nadevajte v polovice paprik in pri tem pazite, da je v vsaki tudi kroglica mocarele. Paprike preložite v naoljen pekač, jih pokapajte s preostalim oljem in posujte s preostalo čebulo. V segreti pečici jih pecite približno 20 minut.

Čas priprave: približno 50 minut
Na osebo: približno 660 kcal, beljakovine: 35 g, maščobe: 46 g, ogljikovi hidrati: 27 g.

Iz Lise