Zelenjavni zrezek iz bučk in s fino remulado

15. 6. 2016 Vir: liza.aktivni.si

Ne veste, kako bi pripravili bučke? Priporočamo ta recept.

Za 4 osebe potrebujete:
  • 400 g bučk
  • sol, poper in sladkor
  • 150 g kislih kumaric 
  • 1 žlico gorčice
  • 150 g jogurta 
  • 2 žlici majoneze 
  • nekaj bilk drobnjaka
  • 4 vejice peteršilja
  • ½ glave solate 
  • sok 1 limone 
  • 4 žlice olivnega olja
  • 2 jajci 
  • 1 žlico smetane 
  • 8 žlic moke 
  • 10 žlic drobtin 
  • približno 15 žlic olja
Priprava:

1. Očistite bučke in jih zrežite na tanke rezine. Začinite jih s soljo in jih postavite vstran.

2. Za pripravo remulade sesekljajte kisle kumarice in jim primešajte gorčico, jogurt in majonezo. Drobnjak zrežite na rolice. Peteršilj sesekljajte in oboje primešajte remuladi. Začinite jo s soljo, sladkorjem in poprom.

3. Očistite solato in jo natrgajte na koščke. Zmešajte limonov sok, malce sladkorja in olivno olje ter polivko začinite s soljo in poprom.

4. Razžvrkljajte jajci in smetano. Rezine bučk povaljajte v moki, nato v jajcih in na koncu v drobtinah. Panado malce zatisnite ob bučke. Bučke nato po porcijah na vročem olju z vsake strani pecite približno 2 minuti. Po peki naj se odcedijo na papirnati brisači, nato pa jih začinite s soljo. Solato nakapajte s polivko ter bučke postrezite z remulado in krhljem limone.

Na osebo: približno 510 kcal, beljakovine: 8 g, maščobe: 39 g, ogljikovi hidrati: 32 g.

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri