Mmm, kako lepo diši!
Za 6 porcij potrebujete:
- 500 g krompirja
- 200 g moke + moko za delovno površino
- 50 g krompirjevega škroba
- 1 jajce
- 250 g slivove marmelade
- 100 g lešnikov
- sladkor v prahu za posipanje
- 50 g masla
- ščepec soli
Priprava:
1 Krompir dobro operite in ga v slani vodi skuhajte do mehkega. Po kuhanju ga odcedite in počakajte, da se ohladi.
2 Nato ga olupite in drobno nastrgajte. Primešajte moko, škrob, jajce in ščepec soli. Zgnetite mehko in voljno testo ter ga pustite počivati 5 minut.
3 Delovno površino potresite z moko in testo razvaljajte 5 mm debelo. Izrežite kroge. Na sredino dajte malo marmelade, jih prepognite in z vilicami oblikujte robove.
4 V slani vodi jih kuhajte približno 8 minut. Nato jih poberite iz vode, jih odcedite in jih potresite z orehi in sladkorjem ter prelijte s stopljenim maslom.
Novo na Metroplay: "V vsakem žanru najdeš dobre in slabe pesmi." | Raiven