Losos in špinača! Odlična kombinacija za žepke...
Za 12 kosov potrebujete:
- tanke obročke 1 olupljene čebule
- 2 žlici olja
- sesekljan strok česna
- 500 g listnatega testa
- 250 g lososa (majhni koščki)
- 1 sesekljano mlado čebulo
- 1 stepeno jajce
- 200 g svežih špinačnih listov
- 100 g skute
- morsko sol, sveže mleti črni poper
- sezamova semena
Priprava:
1 Pečico segrejte na 210 stopinj. Pekač obložite s papirjem za peko. V ponvi segrejte olje in na njem stekleno popražite čebulo in česen. Dodajte lososa in mlado čebulo ter vse skupaj še malo popražite.
2 Dodajte špinačo.
Ko uveni, primešajte skuto in vse skupaj začinite s soljo in poprom.
3 Razgrnite listnato testo in ga zrežite na 12 kvadratov.
Na sredino vsakega dajte žličko nadeva in jih oblikujte v trikotnike.
Robove zatisnite z vilicami.
4 Položite jih na papir za peko, jih premažite s stepenim jajcem in potresite s sezamovimi semeni. V pečici jih pecite približno 15 minut.