Žepki z lososom in špinačo

Žepki z lososom in špinačo (foto: Profimedia) Profimedia
29. 11. 2018 Vir: liza.aktivni.si

Losos in špinača! Odlična kombinacija za žepke...

Za 12 kosov potrebujete:

  • tanke obročke 1 olupljene čebule
  • 2 žlici olja
  • sesekljan strok česna
  • 500 g listnatega testa
  • 250 g lososa (majhni koščki)
  • 1 sesekljano mlado čebulo
  • 1 stepeno jajce
  • 200 g svežih špinačnih listov
  • 100 g skute
  • morsko sol, sveže mleti črni poper
  • sezamova semena

Priprava:

1 Pečico segrejte na 210 stopinj. Pekač obložite s papirjem za peko. V ponvi segrejte olje in na njem stekleno popražite čebulo in česen. Dodajte lososa in mlado čebulo ter vse skupaj še malo popražite.



2 Dodajte špinačo.

Ko uveni, primešajte skuto in vse skupaj začinite s soljo in poprom.



3 Razgrnite listnato testo in ga zrežite na 12 kvadratov.

Na sredino vsakega dajte žličko nadeva in jih oblikujte v trikotnike.

Robove zatisnite z vilicami.



4 Položite jih na papir za peko, jih premažite s stepenim jajcem in potresite s sezamovimi semeni. V pečici jih pecite približno 15 minut.

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri