Žepki z lososom in špinačo

29. 11. 2018 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Žepki z lososom in špinačo (foto: Profimedia)
Profimedia

Losos in špinača! Odlična kombinacija za žepke...

Za 12 kosov potrebujete:

  • tanke obročke 1 olupljene čebule
  • 2 žlici olja
  • sesekljan strok česna
  • 500 g listnatega testa
  • 250 g lososa (majhni koščki)
  • 1 sesekljano mlado čebulo
  • 1 stepeno jajce
  • 200 g svežih špinačnih listov
  • 100 g skute
  • morsko sol, sveže mleti črni poper
  • sezamova semena

Priprava:

1 Pečico segrejte na 210 stopinj. Pekač obložite s papirjem za peko. V ponvi segrejte olje in na njem stekleno popražite čebulo in česen. Dodajte lososa in mlado čebulo ter vse skupaj še malo popražite.



2 Dodajte špinačo.

Ko uveni, primešajte skuto in vse skupaj začinite s soljo in poprom.



3 Razgrnite listnato testo in ga zrežite na 12 kvadratov.

Na sredino vsakega dajte žličko nadeva in jih oblikujte v trikotnike.

Robove zatisnite z vilicami.



4 Položite jih na papir za peko, jih premažite s stepenim jajcem in potresite s sezamovimi semeni. V pečici jih pecite približno 15 minut.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"