10 obžalovanj, s katerimi se boste soočili v starosti

10 obžalovanj, s katerimi se boste soočili v starosti (foto: Paola Chaaya | Unsplash) Paola Chaaya | Unsplash
28. 6. 2021

Številni mentorji in življenjski učitelji poročajo, da se ljudje soočamo s podobnimi obžalovanji. Vse prepogosto z naslednjimi desetimi ...

1. Da ste premalo časa preživeli z najbližjimi in preveč v družbi negativnih ljudi.

Zato danes preživite več časa s tistimi, ki vam pomenijo največ. S tistimi, ki iz vas izvabijo pristna čustva, s tistimi, v družbi katerih se lahko iz srca nasmejite, s tistimi, ki vas ne obsojajo, ko imate slab dan, s tistimi, ki vas napolnijo s pozitivno energijo ...

2. Da ste premalo odkrito izrekali ljubezen.

Z besedami, dotiki, dejanji ... Pa tudi, če nekoga cenite, mu to povejte. Če nekoga občudujete, mu to povejte. Če pogrešate, to povejte.

3. Da ste sebe, svojo vrednost ocenjevali na podlagi mnenj drugih.

Nikoli ne boste našli svoje vrednosti v tem, kako vas vidijo drugi. Svojo vrednost boste vedno našli v sebi in posledično boste k sebi pritegnili ljudi, ki so vredni vaše energije in pozornosti. 

4. Da ste bili preveč zaposleni z navduševanjem drugih in nosili masko.

Ne razmišljajte o tem, kaj si mislijo, kako vas bodo srejeli, kako boste izpadli ... Čez 10 let se ne bo nihče spomnil, katere čevlje ste nosili na nek, vam pomemben dan, in koliko ste odšteli za njih. Živite, ljubite, rastite. Bodite vi. 

5. Da ste dopustili, da vas negotovost paralizira.

Ostanite zvesti sebi in svojim ciljem. Naj vas negotovost ne potisne v kot. Zaupajte si. Izobražujte se. Raziskujte. Včasih tvegajte. Takrat se bodo začela pisati najlepša poglavja v življenju.

6. Da ste se osredotočali na neuspehe.

In zato zamudili resnične priložnosti. Življenje je zbirka majhnih priložnosti za srečo. Naj stvari, za katere veste, da jih ne morete imeti pod nadzorom, ki so minile, ki jih ne morete spremeniti ... ne prevladajo.

7. Da ste igrali žrtev. 
8. Da ste čakali pravi trenutek, da bi nekaj začeli. Da bi zaživeli.

Ko končam šolo, ko otroci odrastejo, takoj po novem letu ... Veste, kdaj pride tisti pravi trenutek? Takrat, ko si ga ustvarite sami. Poti se ustvarjajo s hojo. V akcijo torej in kreirajte svet, kot si ga želite.

9. Da ste uspešno pluli skozi življenje, a pri tem pozabili nase. 

Slej ko prej si boste zaželeli, da bi manj časa izgubljali s skrbmi in hitenjem skozi življenje, z razmišljanjem, kako vsem ustreči ... Včasih je potrebno postaviti meje.

10. Da ste jedli nezdravo in niste skrbeli za svoje telo.

Verjemite, vredno si je vzeti čas za pravo kosilo in za sprehod. Danes. Jutri. Vsak dan.

Preberite še:

Ali pa preverite: Ko najdete takšnega partnerja, ga ne izpustite iz rok