10 stvari, ki jih počnejo alfa osebnosti

10 stvari, ki jih počnejo alfa osebnosti (foto: Profimedia) Profimedia
14. 8. 2017

Mnogi neradi priznajo, da so alfa osebnosti, saj ne želijo pustiti vtisa, da so zato ukazovalni in agresivni, čeprav to za njih ne drži. Nekaterih stvari pa se morajo zavedati, da lahko še bolj zasijejo.

Kaj počnejo ljudje z dominantnimi osebnostmi in na kaj bi morali biti pozorni?

Takoj preidejo k bistvu

Alfa osebnosti ne izgubljajo časa z okolišenjem. Povedo tisto, kar si mislijo, zaradi česar jih ljudje sovražijo ali obožujejo – odvisno, kako prijetna je resnica. Ne pustijo prostora za dvoumnost in ljudem dajo točno vedeti, v kakšen odnosu so z njim ali njo in obratno.

Verjamejo dejanjem, ne besedam

Če nekoga prosijo, naj jim pomaga pri selitvi, pričakujejo, da se bo prikazal ob pravem času, pripravljen na delo. Veliko upov raje položijo v dejanja kot v besede, ker so tip ljudi, ki se drži dogovorov in praviloma ne razočara. To pričakujejo tudi od drugih. Sodijo po opravljenem delu, zato jih z besedami ne morete zavesti.

Stvari počnejo sami

Dobro se počutijo tudi med aktivnostmi, ki jih počnejo sami. Ne pogrešajo družbe, zato imajo priložnost, da s svojim časom počnejo to, kar želijo. Dneva ne preživijo na družbenih omrežjih med preverjanjem objav in kakšen petkov večer presedijo doma ob knjigi ali na sprehodu, namesto da bi se odpravili na zabavo, ki se je bo udeležilo nekaj prijateljev. Udobno se počutijo v svoji koži.

Naredijo to, kar obljubijo

Če jih prijatelj prosi za pomoč, ne oklevajo in so pripravljeni dati vse od sebe, da bi lahko pomagali. Ne zamotijo jih druge stvari, kot je nov del nadaljevanke, sproščanje ob računalniku in podobno. Pripravljeni so skrbeti za druge in to počnejo z veseljem, kar se odraža na vseh življenjskih področjih. Želijo biti oseba, ki naredi tisto, kar obljubi.

Imajo majhen krog prijateljev

Ker jim kdaj pa kdaj ni odveč, da čas preživijo sami, imajo običajno majhen krog prijateljev, ki zagovarjajo ali počnejo enako. Zaupajo si, da bodo tu, ko jih bo kdo potreboval in so vedno na voljo za pogovor. Ne potrebujejo 400 prijateljev na družbenem omrežju in črne knjižice z imeni ter številkami. Cenijo to, kar imajo.

Uživajo v svoji družbi

Kot že omenjeno, se veselijo tudi popoldneva v parku ob knjigi, ali sprehoda na katerega se bodo odpravili sami. Dobra družba so tudi samim sebi in se nikoli ne dolgočasijo.

So preprosti

Ne gane jih, da imajo skuštrane lase, ker so ravnokar plavali v morju. Ne zapravljajo časa in denarja za najnovejše trende, najboljšo tehnologijo in priljubljene klube, v katerih sploh ni glasbe po njihovem okusu. Zavedajo se, kaj imajo radi in česa ne potrebujejo, navlako pa pustijo pri miru.

Vedo, kako naj zapolnijo čas

Nikoli se ne dolgočasijo. Imajo seznam stvari, ki jih hočejo doseči, in če najdejo kaj prostega časa, ga izkoristijo za izpolnjevanje lastnih želj. Ne obremenjujejo se s časom in vprašanjem, kako dolgo bo trajalo, da prečkajo ciljno črto. Vedo, da se med potovanjem učijo in skušajo doživeti vsak trenutek.

Na mnenja drugih se ne ozirajo

Igrajo po svojih pravilih in ne dovolijo, da jim družba pove, kako je kaj potrebno narediti. Kaj si drugi mislijo o njih ni pomembno, saj prijatelji in bližnji natanko vedo, da so izjemni in to je dovolj. Preveč so zaposleni s tem, da zasijejo v svoji luči.

Težko najdejo pravo ljubezen

Kot alfa osebnosti težko najdejo pravo ljubezen, a se (tudi) s tem ne obremenjujejo. Vedo, da so si sami najboljši prijatelji. Ne potrebujejo partnerja, da bi prepoznali svoj potencial. Dokler ne najdejo nekoga, ki jih bo sprejel natanko take, kot so, jim zadostuje družba prijateljev, družine in samih sebe.

 Preberite tudi: