15 dejstev, da zapravljate čas

15 dejstev, da zapravljate čas (foto: Shutterstock.com) Shutterstock.com
22. 8. 2016

Tudi drobni nasveti pridejo prav. Še posebej, ko je govora o tako dragocenem času.

1. Vsak pogovor o vremenu, ki je daljši od pol minute (če slučajno ne govorite o tem, da vam je povodenj odnesla avto). Kadar vam ne pade na pamet nič boljšega, se raje sprijaznite s tem, da se nimate o čem pogovarjati.

2. V fitnesu prebijete več kot uro in pol na dan. Ste že kdaj pomislili, kaj vam bodo napumpane mišice, če ne boste šli občasno ven in jih izkoristili?

3. Že trikrat so vas predstavili nekomu, a si še vedno ne more zapomniti vašega imena. Namesto da se razjezite, mu z nasmehom povejte, da sta se že večkrat srečala in da se ga odlično spominjate. Zdaj ga lahko obrnete okoli prsta.

4. V službi porabite polovico časa za to, da bi zaposlili novega človeka.

5. Zastonj iščete pomembne dokumente. Ko boste naslednjič razmišljali, kam bi nekaj shranili, se vprašajte ‘Kje bi tole najprej iskal’, ne pa ‘Kam naj tole spravim’. Večino vloženih dokumentov ne boste nikoli več pogledali, zato se ob vsakem, še preden ga daste v mapo, vprašajte, ali ga je sploh treba shraniti.

6. Zakon trivialnosti pri sestankih pravi, da je čas, porabljen za katerokoli točko na dnevnem redu, v obratnem sorazmerju z vsoto denarja, za katero gre. Najboljši čas za sestanke je zjutraj ali po tretji uri popoldan – preden se ljudje zatopijo v vsakodnevno delo oziroma po tistem, ko se otresejo omotičnosti po kosilu.

7. Tri leta v isti službi brez poviška plače.

8. Pri menjavanju televizijskih kanalov presežete trimestno številko, in ko naredite še en krog, spoznate, da je kulinarična oddaja še vedno najboljša izbira.

9. Meso je globoko zamrznjeno, krompirja pa se vam ne da lupiti. Kupite najtanjše špagete ali kuskus. Oboje se kuha le tri minute. Če pa hočete hitro skuhati enolončnico ali sestavljeno kosilo, uporabite ekonomlonec.

10. Prizadevate si pozabiti, kako zelo vas je nekadanji fant spravljal v smeh ali kako pogosto vas je bivši šef spravljal v jok. Kot da bi bilo selektivno brisanje spomina mogoče, ne da bi vas ugrabili marsovci.

11. Kličete brez priprave. Če si pred telefonskim klicem zabeležite, o čem vse bi se radi pogovorili, boste prihranili vsaj pet minut nepotrebnega govorjenja in stokanja, poleg tega pa ne boste ničesar pozabili. Nekoga, ki rad veliko čveka, pokličite tik pred kosilom ali koncem delovnega časa, ko bo imel oči že na izhodnih vratih.

12. Nakupovanje osnovnih potrebščin vam vzame eno uro. Vedno kupujte v isti trgovini. Tako boste vedeli, kje je kaj, obenem pa boste bolje spoznali vse prodajalke.

13. V celoti preberete spletno pismo z vsebino, ki se začne nekako tako: To ni potegavščina …

14. Ne zmorete se dvigniti s kavča. Če ne gre ravno za odločilno tekmo, vam res ni treba spremljati srečanja v celoti. Vključite sprejemnik šele ob koncu tekme, ko naj bi se vaše najljubše moštvo izkazalo v odločilnih trenutkih.

15. Pustite, da si nekdo več kot tri minute prizadeva spremeniti vaše mnenje.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri