3 neprijetne resnice, ki jih sprejmite čimprej

3 neprijetne resnice, ki jih sprejmite čimprej (foto: pexels) pexels
12. 9. 2022

Naredite globok vdih in sprejmite te resnice - takoj vam bo lažje.

1. Svet vam ni ničesar dolžan

Tudi tistim, ki so najpametnejši, najbolj zanimivi, najbolj prijazni in najbolj humanitarni, nihče ni ničesar dolžan, če svojih osebnostnih kvalitet ne uporabljajo v praksi.

Samo zato, ker nekaj ste (ali pa ste zgolj prepričan, da to ste), še ne pomeni, da morate nujno dobiti nekaj v zameno. 

Resnično močne osebnosti vedo, da obstajata dve resnični izbiri:

  • Ali se celo življenje smilimo samemu sebi, ker smo prepričani, da si zaslužimo več, kot nam je dano, ali pa se podamo v svet in si izborimo to, kar želimo imeti. 

2. Nihče ni tako zaposlen, da vam ne more vrniti klica

Tisto dekle ni tako zaposleno, da ne more odgovoriti na vaše sporočilo. In tisti direktor ni tako zelo zaposlen, da ne more odgovoriti na vaše elektronsko pismo. Kot tudi ni vaš prijatelj tako zaposlen, da vam že dva dni ne more vrniti klica.

Če se nekdo dlje časa ne odzove na vaše klice ali sporočila, je to zato, ker se je odločil, da tega ne bo storil.

Prav nič vam ne koristi, če za takšne priložnosti iščete izgovore – verjetno nima časa, morda je pozabil, počakam še malo.

Ni potrebno, da ste vsakomur prioriteta, a vseeno lahko izbirate ljudi in situacije, kjer boste iskani, zaželeni, predvsem pa cenjeni.

3. Vsakomur so najbolj pomembni osebni interesi

Tudi najbolj prijazni, srčni in skrbni ljudje so v resnici veliko manj altruistični, kot se morda zdi na prvi pogled.

To velja tudi za odnose. Vsak partner bo izsilil ravno toliko svojega emocionalnega in osebnostnega teritorija, kolikor mu bo dovoljeno. Vsakdo pritiska, dokler ne naleti na upor.

Zato je na vas, da določite, kje je meja.

Vaš nadrejeni vam bo neprestano nalagal več in več dela, ker ni v njegovem interesu, da zasluti, kdaj delate preveč, ampak je na vas, da v neki točki rečete 'ne'.

Močni ljudje zlahka rečejo 'ne' stvarem, ki jih ne želijo početi – ker vedno, da če se ne bodo postavili za svoje interese, tega ne bo storil nihče drug.

Še dve resnici lahko preverite tukaj

Preverite še: