4 stvari, ki jih moški ne priznajo

4 stvari, ki jih moški ne priznajo (foto: unsplash) unsplash
29. 6. 2020

Obstajajo stvari, katerih moški običajno ne priznajo oz. jih skrivajo pred ženskami. 

Moški niso vedno povsem odprti in iskreni, pa ne zato, ker to zavesto ne bi hoteli, pač pa zaradi vzorcev družbe, kakšen naj bi bil "pravi moški" - heroj. Zato običajno ne izrazijo čustev povsem odprto, saj so bili že od rojstva naučeni, da morajo določena čustva potiskati in biti navzven ves čas močni in pogumni junaki. 

Seveda, tudi ženske pogosto potiskajo svoja čustva in imajo svoje skrivalnice, a tokrat si poglejmo, česar moški običajno ne priznajo. 

1. So nesamozavestni glede svojega telesa

Tudi moški trpijo zaradi vplivov medijev in popolnih teles. Nezavedno dobijo občutek, da bi morali izgledati kot David Beckham ali Brad Pitt. Tudi oni se obremenjujejo s staranjem, s sivimi lasmi, odvečnimi kilogrami in gubami, le da tega ne priznajo tako na glas kot ženske. 

2. Nimajo nikogar, komur bi se lahko zaupali

Moška prijateljstva so precej drugačna kot ženska oz. moško-ženska prijateljstva. Moški običajno ne govorijo med seboj odprto o svojih občutkih, o težavah, o anksioznosti, o strahovih in vsemu vmes. In to to je velika škoda. Zato ženske, ne bodite razočarane, če se vaš moški tudi z vami težko pogovarja o globljih tematikah - žal nima veliko prakse. 

3. Nihče jih ne pohvali 

Tudi moški potrebuje potrditev in pohvalo tako kot ženske. Morda samo tega tako očitno ne prizna. Ženske so jezne, ko jih moški ne pohvalijo, vednar morajo tudi same večkrat pohvaliti moškega!

4. Tudi njih je strah

Tudi moškega je strah, da bo izgubil službo, žensko, zdravje, da bo ostal sam, da ni dovolj dober... In ne ve, kako se spopasti z vsemi temi strahovi. O njih se ne pogovarja z nikomur, saj noče biti šibek in ranljiv. 

Potrebno se je zavedati, da je tudi moški samo človek, ki večkrat potrebuje dotik, posluh, razumevanje in lepo besedo. 

Vir: themindsjournal.com