5 psiholoških trikov, s katerimi PREBERETE MISLI drugih ljudi

5 psiholoških trikov, s katerimi PREBERETE MISLI drugih ljudi (foto: Profimedia) Profimedia
18. 1. 2023

Si želite brati misli drugih? Pri tem vam bodo v pomoč naslednji psihološki triki. 

Težko je vedeti, kaj si ljudje mislijo, ko se pogovarjate z njimi. Ugotavljanje, kaj se podi po njihovih glavah, ni majhen podvig.

Morda se ne zavedate, a vaš um, tako zavedni, kakor nezavedni, nenehno skuša ugotoviti, kaj si drugi ljudje mislijo. Svojo intuicijo neprestano uporabljate za branje misli.

Vsi na razmišljamo o govorici telesa, izrazih in besedah druge osebe in si na ta način skušamo ustvariti sliko o nekom.

Branje misli je torej zelo koristna sposobnost, saj na ta način lahko točno vidimo, kaj človek razmišlja. Pri tem si lahko pomagate z naslednjimi triki.

Posnemanje

Človek, ki ga zanimate, vas bo podzavestno posnemal. Med pogovorom prekrižajte roke. Če druga oseba stori enako, pomeni, da jo pogovor zanima in da je odprta.

Takšno "zrcaljenje" je način izkazovanja empatije na neverbalen način in znak, da smo z nekom povezani. Za naše posnemanje so odgovorni posebni nevroni, ki jih imenujemo "zrcalni nevroni".

Dotikanje

Naslednji zelo velik znak, ki kaže, kaj si človek misli, je njegovo dotikanje. Nemirno dotikanje lahko pomeni, da osebi primanjkuje pozornosti, se dolgočasi ali pa ji je nelagodno. 

Moški se navadno začnejo dotikati obraza, ženske pa si običajno popravljajo oblačila, nakit ali pa se dotikajo vratu. S tem vam oseba sporoča, da je pogovor ne zanima ali pa, da ji je neprijetno. Lahko je tudi znak stresa ali tesnobe.

Prikimavanje

Če vam oseba občasno subtilno prikima, to pomeni, da je pozorna na pogovor in da se strinja z vami.

Po drugi strani pa je pretirano kimanje močen znak, da se oseba, s katero se pogovarjate, obremenjuje s tem, kaj mislite o njej. Morda meni, da jo obsojate ali pa dvomite vanjo.

Usmerjenost stopal

Ljudje podzavestno usmerjamo svoja stopala v smer, v katero si želimo iti. Če se z nekom pogovarjate in so stopala osebe usmerjena v vašo smer, to pomeni, da je oseba zainteresirana za pogovor.

Mežikanje

Človeku lahko preberete misli tudi tako, da opazujete, kako mežika. Ljudje običajno pomežiknemo 6 do 8-krat na minuto.

Če neka oseba mežika precej hitreje ali pogosteje, to lahko pomeni, da je živčna, zaskrbljena ali pa da vam laže. Tudi, če oseba sploh ne mežika, lahko to pomeni, da laže. Neiskrena oseba se bo tudi pogosto izmikala očesnemu stiku.

Branje misli je preprosto sposobnost, da pozorno opazujete človeško vedenje in ga ustrezno interpretirate. 

Vsakdo lahko bere misli. Pomembno je le, da ste dojemljivi, da se osredotočite na eno osebo naenkrat in pozorno spremljate njegovo govorico telesa, vedenje, besede in obrazno mimiko.

Vir: yourtango.com