10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

6 stvari, ki jih nevede sporočate z zunanjim videzom

6 stvari, ki jih nevede sporočate z zunanjim videzom (foto: Profimedia) Profimedia
31. 8. 2017

Knjige ne moremo soditi po platnicah, pravijo. Nekaj stvari pa vseeno lahko razpoznamo že iz zunanjega videza. Preverite, kaj sporočate ljudem, še preden izrečete pozdrav.

Nekatere lastnosti osebe lahko ugotovimo že po enem pogledu, druge malo težje. Kaj ljudje vedo o vas, preden karkoli poveste o sebi?

1. Ali ste odprti za nove izzive

Raziskava iz leta 2015 je pokazala, da lahko pravilno predvidimo, ali je oseba odprta za sprejemanje novih izkušenj že ob pregledovanju sebkov (selfijev). To kaže stopnja pozitivnosti, ki jo oseba izraža na posneti fotografiji. Ljudje, ki objavijo več selfijev, naj bi bili bolj sproščeni in pripravljeni na večja tveganja.

2. Kako pametni ste

Vsi ocenimo človeka, ko ga prvič spoznamo. To je v naši naravi in temu se ne moremo upreti. Ampak ali lahko samo s pogledom ugotovimo, kako pameten je nekdo? Takšne moči nimamo. Če sogovornik sam ne navrže nekaj podatkov o sebi, ki kažejo na njegovo izobraženost, v večini primerov ne moremo razpoznati, kako pameten je nekdo.

3. Ali ste po naravi agresivni

V kanadski študiji so ugotovili, da večina žensk lahko natančno oceni, kako agresivni so moški. Raziskovalci so odkrili celo povezavo med moškimi z večjimi razmerji širine in višite obraza ter stopnjami agresije.

4. Sposobnosti vodenja

Ljudje lahko ocenimo sposobnosti za vodenje že na podlagi fotografij. Za samozavestne in inteligentne osebe smatramo, da so na višjem položaju, kar se v veliko primerih izkaže za resnično. Ko torej na ulici opazujete ljudi in pomislite, da ste se znašli med »pomembneži«, imate verjetno prav.

5. Družabnost

Ekstroverti se naravno večkrat nasmehnejo kot introvertirani ljudje, ki se morajo opomniti, da si je od časa do časa dobro nadeti nasmeh in pozdraviti mimoidoče. S tem majhnim znakom ljudem sporočate, ali ste odprti za spoznavanje novih prijateljev, ali se raje držite zase in ostajate v krogu tistih, ki jih poznate.

6. Ranljivost

Večina nas ne more prepoznati stopnje ranljivosti določene osebe, če nam tega ne zaupa sama. Kar naj bi bilo bolj varno, ko se sprehajamo po ulici. Vendar je raziskava iz leta 2013 pokazala, da so kršitelji zakona lahko razpoznali, kdo je bolj ranljiv že po načinu hoje. Če se torej želite zaščititi, za začetek hodite vzravnano in samozavestno.

Preberite tudi:

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri