8 lastnosti izjemnih oseb, ki jih vsi občudujemo

8 lastnosti izjemnih oseb, ki jih vsi občudujemo (foto: Profimedia) Profimedia
27. 7. 2017

Zagotovo poznate vsaj eno takšno osebo. Kakšna je skrivnost takšnih oseb?

Izjemni ljudje, ki nas pritegnejo s svojo pozitivno energijo, imajo teh nekaj skupnih lastnosti.

So prijazni do vseh, ki jih obkrožajo. Visok ego je preprosto povedano odbijajoč. Ko se ljudje bahajo s svojimi uspehi, naštevajo zmage in pričakujejo čestitke, se prijetni ljudje ne menijo zanje. Udobno se počutijo v svoji koži in samozavest običajno prenesejo tudi na druge.

Vedo, da si zaslužijo, kar imajo. Niso prevzetni in se ne važijo pred drugimi, nimajo nerealnih pričakovanj in na svet ne gledajo vzvišeno. Njihovo zavedanje, da se morajo za prigarane uspehe zahvaliti sebi, je tiho in neopazno, navzven pa izžarevajo samozavest in odločnost. S tako predstavo o samih sebi lahko napredujejo in najdejo pogum za večje izzive.

V njihovi bližini vam je udobno. Ste kdaj opazili, kako se v družbi oseb, ki vas sprostijo in ob katerih se vam ni treba pretvarjati, odprete ter spravite iz sebe negativno energijo, ki se v vas nabira čez dan? Dajejo vam prostor, da ste to, kar ste. Ne trudijo se vas spreminjati. V ljudeh iščejo dobro in skušajo iz njih izvabiti najboljše lastnosti.

Izogibajo se drame in negativnosti. Nič privlačnega ni na pesimističnih ljudeh, ki v svetu ne vidijo nič lepega. Ker projiciramo okolico, podzavestno iščemo pozitivne ljudi, ki nas privlačijo v svojo bližino. Vabimo jih na obiske, zabave in kave po službi. Želimo jih obdržati v svojem krogu prijateljev, saj ob njih pozabimo na stres in skrbi.

Drugim dvigujejo samozavest. Izjemni ljudje se ne bojijo dajati komplimentov, še bolje, radi jih podarjajo vsem, ki si to zaslužijo. Vedo, da že ena prijazna beseda lahko dan spremeni na bolje in z veseljem priskočijo na pomoč, ko jih potrebujete. Življenje skušajo narediti prijetno za vse.

Ne tekmujejo, ampak sodelujejo. Tudi ko gre za službo, so prijetni ljudje običajno nasmejani, želijo spoznati nove sodelavce in tudi konkurenco ter so nemalokrat zelo uspešni. Kar ni naključje. Če ste odprti za spoznavanje novih ljudi, se vam bodo bolj verjetno ponudile dobre priložnosti, ki bodo koristile vaši karieri. Tistih nekaj kratkih sekund, ko si ustvarjamo prvi vtis o človeku, je zelo pomembnih, a izjemnim osebam se s tem ni treba obremenjevati. Njihov topel karakter očara skoraj vsakogar.

Ne bojijo se biti ranljivi. Ljudem kazati navidezno moč je zelo utrujajoče, zato osebe, po katerih se radi zgledujemo, tega ne počnejo. Ko nekoga spoznajo, jih ni sram govoriti tudi o osebnih stvareh, s čimer pokažejo sogovorniku, da vsi delamo napake. Prave povezave z ljudmi ne boste našli s hvalisanjem o dragih počitnicah in uspehih, ampak s tistimi manj lepimi izkušnjami,  ki jih imamo vsi. Razlika je le, da jih nekateri skrivajo bolj kot drugi.

Trudijo se. Njihova izjemna osebnost ni padla z neba. Da so postali to, kar so, so se morali potruditi. To kažejo tudi na drugih področjih. Pripravijo se na sestanke, prinesejo majhno pozornost, ko obiščejo prijatelja, najdejo lepo besedo za tujca, sosedu prinesejo pozabljen časopis … Takšnih stvari ne načrtujejo do potankosti in se ne trudijo biti popolni. A njihovo prizadevnost opazijo tudi drugi in se še sami skušajo malo bolj potruditi.

Preberite tudi: