8 razlogov, zakaj sneg vedno s seboj prinese srečo in dobro razpoloženje

8 razlogov, zakaj sneg vedno s seboj prinese srečo in dobro razpoloženje (foto: profimedia) profimedia
5. 12. 2020

December je tukaj, sneg je zapadel, zjutraj nas zebe v nos in lička - ja, ne moremo se več delati, da je zima še daleč. A namesto, da se pritožujete nad mrazom (čeprav je to v teh časih dobrodošla sprememba), raje poglejte, kako nas sneg v resnici lahko osreči in spravi v veliko boljšo voljo.

Prebudi naš čut za občudovanje

Morda vam gre sneg na živce, ker vas zebe in imate mokre noge, a zagotovo kar obnemite, ko se zalesketa v soncu, ko vidite, kakšnih popolnih oblik so snežinke in kako mirna postane narava, ko jo pobeli sneg. Sneg vedno prinese spremembo, nekaj novega in svežega. To je v teh časih še posebno dobrodošlo. Pojdite na sprehod v zasneženi sneg - to bo naredilo čudež vašemu razpoloženju.

Mir in sprostitev
profimedia

Sneg pada tiho in mirno. Vse okoli nas obmolkne. In ni lepšega kot prebuditi se v belo jutro, posebno, če se nam nikamor ne mudi.

Poveže nas z otroškimi spomini
profimedia

Sneg je najbolj naravna snov, ki je povezana z otroštvom, morda celo bolj kot mivka v kateri smo se igrali. Otroci obožujejo sneg in tudi, ko smo že odrasli, se lahko spomnimo svojega otroškega navdušenja, lizanja ledenih sveč, sankanja za domačo hišo in velikega snežaka pred šolo. Lepi spomini pa nas vedno osrečijo.

Zabavne igre

Snežaki, snežni angelčki, igluji, skakalnice, borbe s kepami ... Uf, koliko zabave in koliko smeha nam prinese sneg. Uživajte!

Zavedamo se sedanjosti

Stopinje v celem snegu, naš odtis v snežni belini ... Tako se lahko zavedamo, da smo tukaj in zdaj, prvi v svežem, belem snegu, ki je padal iz neba.

Zbližuje ljudi
profimedia

Se lahko kdo upre borbi s kepami? Ali pa zabavnemu kidanju snega pred blokom, ki se konča z vročim čajem, no kuhanim vinom. Celo bratje in sestre se nehajo prepirati in se raje kepajo in smejijo na domačem dvorišču. Sneg dela čarobne stvari!

Spomni nas na lepote narave

Medtem, ko nas pozimi velikokrat spremljata megla in dež, ki ne slovita po svoji lepoti, pa je sneg nekaj, kar naravo zares polepša. V hipu tudi v mestih izgine sivina in prah - vse je lepo in belo.

profimedia
Ima omejen čas trajanja

Morda je ena najlepših stvari pri snegu to, da lahko opazujemo, kako izginja. Čaroben je! Ko se temperature dvignejo in se tla začnejo segrevati, takrat se sneg počasi poslovi. In potem spet nestrpno čakamo naslednjo pošiljko z neba.

Preberite še: 10 stvari, ki jih morate narediti, kadar ste jezni ali 5 zdravilnih misli, ki odpravijo stres