Kako prepoznamo žensko, ki sovraži druge ženske?

Kako prepoznamo žensko, ki sovraži druge ženske? (foto: Profimedia) Profimedia
28. 8. 2019

Nedavna raziskava je pokazala, da ženske na Twitterju pogosteje kot moški uporabljajo sovražne besede, ko govorijo o drugih ženskah. Delimo jih na štiri skupine ...

  • Tiste, ki prezirajo same sebe,
  • bolestno samokritične ženske,
  • puritanke in na
  • hudiče v ženski preobleki.

Preberite, kako jih prepoznamo.

Puritanke

Mislijo, da je idealna ženska vloga v kuhinji in to prepričanje so prevzele bodisi od moža bodisi od svoje izvorne družine, kjer so veljale te zastarele ideje.

Ženska mora biti po njihovem skrbna, prijazna, mladostna, mora se vzdržati seksa pred poroko in nikdar ne sme pokazati jeze ali nestrinjanja.  

Puritanka misli, da je najbližje idealu popolne ženske!

Pripravljena se je podrejati in stati za svojim 'mo(go)čnim' možem. Sovraži ženske, ki živijo samostojno in niso odvisne od moških, na vsak način jih hočejo spreobrniti oziroma 'disciplinirati'.

Puritanka bo naredila vse, da osreči moža, vselej bo na voljo, kazala bo le svoj veseli obraz, pa četudi je utrujena ali bolna, celo v visoki nosečnosti bo vse prilagodila potrebam svojega zakonca.

Bolestno samokritična ženska

Zase misli, da je predebela, pregrda, prelena, preveč jezna, preveč 'možačasta', preglasna, preveč tekmovalna, pre- … Verjame v tradicionalne vloge spola in o tem ob vsaki priložnosti pridiga drugim.

Po njenem so moški tisti, ki dominirajo, ženske pa morajo biti mehke in prilagodljive, nikakor ne 'alfa samice'. Misli, da so današnje ženske preveč podobne moškim, še posebej, ko gre za karierne cilje in samorealizacijo.

Prepričane so, da takšne ženske niso sposobne najti prave ljubezni, saj odbijajo močnejši spol. Edina rešitev zanje, po njihovem, je vrnitev h koreninam, k ženskosti.

Ena od njih je zapisala: »Vesela sem, da sem beta. Ne maram voziti avta, ne maram sprejemati odločitev, nočem se prepirati z možem … ko sem spremenila svoj ton, se je vse spremenilo. Ne čutim več pritiska. Sprejela sem svojo pravo naravo.«

Ženska, ki sovraži samo sebe

Prezira vse ženske tega sveta, s tem pa seveda tudi sebe, čeprav si tega ni sposobna priznati in svoj srd usmerja na druge predstavnice istega spola.

Po njenem so vse ženske promiskuitetne, neiskrene, iracionalne, nesposobne ali neumne. Sovraštvo do sebe je pravzaprav samokaznovanje. Takšna ženska namreč ne verjame v svojo moč, moškemu se pusti  manipulirati, maltretirati in izkoriščati.

Do drugih žensk kaže odkrito sovraštvo in uživa, kadar jim zada bolečino – takšno obnašanje ji daje lažen občutek moči. V resnici pa je šibka in globoko nesrečna v svoji koži.

Hudič v ženski preobleki

Misli, da je več vredna od ostalih žensk, njena osebnost je narcisistična. Za svojega partnerja si izbere 'alfa 'samca', vsi drugi niso vredni njene pozornosti.

Meni, da so druge ženske manipulativne, neiskrene, iracionalne, nesposobne ali neumne, sebe pa pri tem izvzema. Ponavadi poseduje stereotipne ženske atribute, na primer lep obraz in vitko telo.

Njeno čustvovanje je nestabilno in pogosto se obnaša kot moški – ne bodite presenečeni, če lahko prenese celo več alkohola kot njeni moški kolegi. Kar naprej tekmuje z drugimi ženskami in vedno mora biti glavna. Oddaja negativno energijo in ustvarja toksične odnose.

Preberite še: 5 skrivnosti ženstvenosti

Vir: Psychology Today