Kako spanje s hišnim ljubljenčkom v resnici vpliva na spanec?

26. 11. 2021
Deli
Kako spanje s hišnim ljubljenčkom v resnici vpliva na spanec? (foto: Profimedia)
Profimedia

Ste med tistimi, ki radi spite s hišnimi ljubljenčki ali jih nikoli ne spustite v svojo posteljo? Preverite, kaj o spanju s hišnim ljubljenčkom pravi raziskava. 

Ko je čas za spanje, se mnogo ljudi premetava po postelji. Največkrat gre za 'borbe' z mislimi na pretekli ali prihodnji dan in številni nikakor ne morejo zatisniti očesa celo do zgodnjih jutranjih ur. Če vam ni pomagala tehnika, ki vas uspava v manj kot minuti, boste morda lažje potonili v miren sen s pomočjo hišnih ljubljenčkov.

Manjša raziskava, ki so jo opravili na kliniki Mayo v Arizoni, je vključevala 150 ljudi. 56 odstotkov izmed njih je že spalo s hišnimi ljubljenčki. Kar 41 odstotkov teh je povedalo, da se pošteno naspijo ravno takrat, ko z njimi spijo hišni ljubljenčki. Nudili naj bi jim varnost v spalnici in bili pravi vir sproščujočega vzdušja. 

20 odstotkov pa jih je povedalo, da jih hišni ljubljenčki pri spanju zaradi zvokov in premikanja motijo. Čeprav ta odstotek ni nizek, vsekakor zgornji odstotek nakazuje na to, da morda velja poskusiti, če imate težave s spanjem. Morda se boste ravno s hišnimi ljubljenčki bolje naspali.