Ko ste preobremenjeni, se spomnite naslednjih stvari

Ko ste preobremenjeni, se spomnite naslednjih stvari (foto: Profimedia) Profimedia
27. 11. 2017

Ko smo preobremenjeni, se naše misli avtomatsko usmerijo v negativnost in izgubimo veselje do dela. Takrat se spomnite teh dejstev, ki bodo vsaj malo izboljšala vaše počutje.

Ljudje smo od vedno imeli enake probleme

Od zgodovine pa vse do danes se ljudje soočamo s podobnimi problemi. Niste sami. Tudi drugi včasih čutijo enako negativnost, kar je naraven del življenja. Vendar si zapomnite, da smo ljudje ustvarjeni za uspeh, ne za predajo. Ko ste na tleh, se ustavite, zadihajte, poglejte na stvar iz drugega zornega kota in se spet začnite vzpenjati. Učite se iz lastnih napak.

Propad se zgodi le v mislih, ne v resničnem življenju

Ko se svet postavi na glavo in mislite, da je vse izgubljeno, se to dogaja le v vaši glavi. Seveda ne bo za vedno tako hudo in neprijetno, stvari se bodo sčasoma uredile in življenje bo spet teklo po ustaljenih tirnicah. A takrat tega ne moremo videti. Kljub temu si zapomnite, da za dežjem vedno posije sonce in tudi tokrat bo. Vztrajajte, dokler ne ugledate sončnih žarkov.

Stvari se bodo obrnile na bolje, ko boste začeli delati na njih

S pritoževanjem o tem, da ste preobremenjeni, ne boste rešili ničesar. Namesto tega raje preglejte vse aktivnosti in zadolžitve, s katerimi se trenutno ukvarjajte. Določite, katere so najpomembnejše in se jih lotite najprej. Za nekaj časa opustite vse ostalo. Ko boste imeli vse spet pod nadzorom, počasi vpeljite eno ali dve dodatni aktivnosti. Ko končate z določenim delom, začnite z drugim. Tako bo vse bolj pregledno in lažje uresničljivo.

Že prej ste se počutili tako

Ni prvič, da se počutite tako izčrpano in negativno. Vse to ste že doživeli ob preteklih porazih, a ste se vedno pobrali in nadaljevali pot. Premagali ste občutek potrtosti in dali prostor lepim trenutkom. Prelistajte po spominu in podoživite občutke, ki ste jih imeli ob ponovnem napredovanju. Je bilo lepo? To vam bo dalo motivacijo, da tudi tokrat vstanete in nadaljujete proti cilju.

Problemi niso vedno tako veliki, kot se zdi

Na prvi pogled se zdi, da ne boste nikoli našli rešitve iz trenutne situacije. A le zato, ker se vam v glavi odvrtijo vsi negativni scenariji, ki se lahko zgodijo. Ne morete razmišljati jasno, zato se v tistem trenutku ne trudite iskati rešitve. Prespite težavo in zjutraj nanjo poglejte s svežo glavo. Kaj ste spregledali in zakaj je šlo vse narobe? Videli boste, da je rešitev pogosto pred nosom, le videti jo moramo.

Ko se zdi, da ne morete storiti ničesar, se morate potruditi

Stisnite zobe, ko vam je najtežje in ste prepričani, da ne morete storiti ničesar. Vedno obstaja nekaj, kar lahko naredite. Prej kot si boste dovolili ukrepati, prej boste napredovali in začeli izboljševati situacijo. Če ne boste storili ničesar, ne morete pričakovati drugačnih rezultatov. 

Preberite tudi: