Ste mentalno močna oseba?

Ste mentalno močna oseba? (foto: Profimedia) Profimedia
19. 9. 2018

Če imate naslednje lastnosti, zagotovo spadate mednje. Vsi, ki si to želite postati, pa preverite, kaj morate osvojiti.

Samozavesti in stabilnosti niso podedovali ali dobili na pladnju. Zgradili so ju skozi dolga leta, za kar jim danes ni žal. Takšne lastnosti imajo mentalno močne osebe:

Vedno ohranjajo optimističen pogled na svet

Čeprav se dogaja veliko slabih stvari, kot so naravne katastrofe, kriminal in vojne skušajo najti svetle trenutke, zaradi katerih se splača živeti. Opazijo podrobnosti, ki polepšajo njihov dan in v svojo družbo pritegnejo ljudi podobnih misli. Na vsakem koraku delijo dobro voljo in ne padejo pod vpliv večnih pesimistov, ki jih skušajo prepričati v nasprotno.

Poslušajo svoje telo

Ko pravi, da je čas za dan počitka, si vzamejo dopust in počnejo kaj, kar jih sprošča. Ob prevelikem stresu si vzamejo čas zase in umirijo misli. Po naporni seriji treningov počivajo kakšen dan več, ker telo še ni pripravljeno na ponovno gibanje. Ker samim sebi namenijo dovolj pozornosti in počitka, so vedno videti sveži in predvsem zdravi. Izognejo se epidemijam prehlada in izgorelosti.

Ne potrebujejo potrditve

Dobro se počutijo v svoji koži in se zavedajo, česa so sposobni. Zato ne potrebujejo nekoga, ki bo nenehno potrjeval njihova dejanja. Zaradi tega so zanesljivi, kar jim pride prav tudi na službenem področju. Odgovorni jim radi prepuščajo pomembne zadolžitve, saj vedo, da bodo opravljene dobro. Zaradi tega se tudi ne trudijo ustrezati drugim, saj se zavedajo, da jih imajo prijatelji radi takšne, kot so. Lahko se pohvalijo s pravimi prijatelji, ki bodo vedno na voljo, ko jih bodo potrebovali.

Pustijo si pasti in delati napake

Niso popolni, prav tako kot nihče drug. Ko naredijo napako, ne padejo v obup, ampak stremijo k temu, da se hitro poberejo in iz situacije česa naučijo. To jih ne zaustavi, da bi dosegli svoje želje, ampak okrepi njihovo znanje, zato na cilj pridejo z več izkušnjami. Sprejemajo dobre odločitve, saj so se učili na lastnih padcih. Slabosti obrnejo sebi v prid, kar jih žene naprej in daje spodbudo tudi ljudem, ki jih srečajo na poti. Sami so arhitekti lastnega življenja, zato ne dovolijo, da jih majhna nevšečnost spravi iz tira.

Preteklost pustijo v preteklosti

Končana razmerja, razpadla prijateljstva, zamere in podobne stvari pustijo v preteklosti, saj ne želijo, da zasenčijo sedanjost. Spoznali so, da je življenje veliko bolj preprosto, če znamo preboleti in nekatere stvari pustiti za sabo. Vsega ne moremo nositi s seboj za vedno, saj bomo pod težo skozi leta omagali. Znajo se spoprijeti z manj prijetnimi dogodki in nadaljevati pot, ko so pripravljeni. Zato je na njihovih ramenih veliko manj bremena in pot skozi življenje lepša.

Skrbijo zase

Zdrav način življenja izboljša kvaliteto vsakdana, zato v  svoj urnik radi vključijo tudi športne aktivnosti. Prav tako poskrbijo, da se v hrani skriva dovolj hranil, ki jim pomagajo normalno delovati. Izkoriščajo vse dobre posledice, ki jih zdrave odločitve ponujajo in ni jim žal, da se skoraj nikoli ne ustavijo na stojnici s hitro hrano ali preskočijo kakšno merico alkohola.

Preberite tudi: 

TEKAČI POZOR! 

Pred vrati je tekaški tabor! 

V čudovitem Vrsarju bomo telovadili v več vadbenih skupinah (tudi netekaški) in imeli nekaj predavanj, na katerih boste izvedeli: 

  • o preventivi pred poškodbami,
  • kaj storiti če pride do poškodbe in
  • o regeneraciji po vadbi,
  • kako lahko poškodbe pozdravite z ustrezno vadbo pod vodstvom strokovnjaka.

Število mest je omejeno, zato pohitite s prijavo: Gremo na jesenski tekaški tabor! 

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri