V teh primerih je popolnoma vredu, če ne odpustite (ali pozabite)

V teh primerih je popolnoma vredu, če ne odpustite (ali pozabite) (foto: profimedia) profimedia
23. 1. 2022

Ko je škoda enostavno prevelika ...

DALI STE DRUGO PRILOŽNOST

In tretjo, četrto, peto. Pa je spet isto. Očitno je, da oseba ne misli tega, kar govori v opravičilu. Želi igrati po svojih pravilih, ki vas prizadenejo ali vas oškodujejo kako drugače. 

Umaknite se iz takšnega odnosa, ni pa potrebe po tem, da spet oprostite in daste še kakšno priložnost. 

DOGODEK JE PREVEČ TRAVMATIČEN

Včasih nam kdo povzroči zelo veliko travmo, po kateri je potrebnega več let dela na sebi in morda celo strokovna pomoč, da vse skupaj prebrodimo in se spet sprostimo v lastnem telesu. 

Ne razumite narobe: zaživite in pustite travmatičen dogodek končno za seboj, vendar to ne pomeni nujno, da boste kdaj odpustili človeku, ki ga je povzročil. 

NI MU/JI ŽAL

Nekateri ljudje so sebični, narcisoidni in jim ni mar, koga prizadenejo s svojimi besedami in dejanji. Včasih škodo delajo celo namerno. 

Takšnim osebam ne bo mar za to, kar so vam storili, zato ne pričakujte opravičila. Tudi če ga izrečejo, je verjetno mišljeno sarkastično in jim ni resnično žal. Zakaj bi si torej zaslužili vaše odpuščanje?

PREPROSTO ZLOBNI

Naletimo tudi na posameznike, ki so preprosto brez razloga zlobni. Običajno so sociopati ali psihopati. Na srečo jih ne boste srečevali ravno pogosto, a če vam je kakšen prekrižal pot, vas je zagotovo prizadel. In to načrtuje ponoviti, saj iz trpljenja drugih črpa energijo in zadovoljstvo. 

Ne izgubljajte časa z odpuščanjem, ampak se raje hitro umaknite od te osebe.