Recept za pripravo mesa na žaru, ki bo zamenjalo čevapčiče

Recept za pripravo mesa na žaru, ki bo zamenjalo čevapčiče (foto: profimedia) profimedia
5. 8. 2020 Promocijsko sporočilo

Kaj, ko bi letos svoje piknike postavili na višjo raven? Dodajte nekaj novih receptov in poskrbite, da bodo gosti navdušeni. 

Poletje je že tu in ne glede na vreme, je skrajni čas, da otvorite sezono piknikov na vrtu, terasi ali balkonu. Kdo ne pogreša sproščene zabave, iger, klepeta in predvsem dobre hrane z žara? Mi bomo poskrbeli, da boste osvežili svojo knjižico receptov in pripravili nepozabne piknike! 

  • Spremljajte našo rubriko Sezona piknikov, kjer boste izvedeli vse trike žar mojstrov, najbolj zveste pa čakajo tudi darilca! 

Sedaj pa k receptu, da se na vaših rešetkah ne bodo pekli samo čevapčiči. Kaj pravite na svinjsko ribico? Pripravili jo bomo malo drugače. 

Potrebujete: 

  • file svinjske ribice
  • 10 rezin slanine
  • 3 vejice timijana
  • žajbljeve lističe
  • 3 vejice origana
  • sol in mleti črni poper

Pred pečenjem pripravite žar. 

Začinite svinjsko ribico s soljo in poprom ter postavite na naoljene rešetke za 20 minut, dokler središčna temperatura mesa ne doseže 70 stopinj. Med peko meso večkrat obrnite, da bo povsod enako pečeno. 

Potem vzemite rezine slanine in jih položite drugo ob drugo, tako da se malo prekrivajo. Nanje položite pečeno meso, ki ga posujete s timijanom, žajbljem in origanom. Previdno ga zavijte v slanino in zvitek povežite s kuhinjskim sukancem.

Zavitek ponovno postavite na žar in ga popecite na obeh straneh (približno 10 minut). Ko je vse skupaj pečeno, zavitek razrežite na manjše kose in postrezite. 

Kot prilogo lahko dodate popečen krompir ali krompirjevo solato.

Da si boste olajšali delo in hkrati razvajali brbončice, postrezite marinirano svinjsko ribico Anton

Meso Anton

Pri Antonu iz Kamnika so se povezali z več kot 60 kmetijami, s katerimi ohranjajo vzrejo slovenskih prašičev in tako skrbijo za kakovost izdelkov. Poleg tega vam pomagajo z recepti in nasveti o izbiri ter pripravi mesa

Namig: v njihovi bogati ponudbi najdete še marsikaj okusnega za žar. Preverite TUKAJ

Anton