Slasten recept: špinačni zavitek malo drugače

*fotografija je simbolična (foto: Profimedia) Profimedia
6. 8. 2020

Kaj pravite na takšen špinačni zavitek? Bo navdušil vaše goste?

Pravijo, da pravega piknika ni brez čevapčičev, takšnih ali drugačnih. Če vseeno želite malce popestriti piknik, pa pripravite nekaj drugačnega, kar bo še vedno navdušilo mesojedce.

Tokrat na pikniku postrezite dobro znane čevapčiče tako ...

Zavitek s čevapčiči in špinačo

Za mesni zavitek potrebujete: 

  • 1 žlica oljčnega olja
  • 1 paket čevapčičev Anton (480g)*
  • 1 čebulo
  • 2 stroka česna
  • 1 korenje
  • ½ stebelne zelene
  • 120 g mlade špinače
  • 2 žlici kisle smetane
  • ½ žličke mletega popra
  • ¼ suhega origana
  • ½ žličke suhega peteršilja
  • ¼ žličke mletega muškatnega oreha
  • 3 liste vlečenega testa
  • 4 žlice rastlinskega olja
  • 100 ml hladne vode

Priprava:

Čevapčiče Anton grobo sesekljamo. Čebulo grobo sesekljamo. Stebelno zeleno in korenje nastrgamo. Ponev pristavimo na zmeren ogenj.

Dodamo oljčno olje, čebulo, korenje, stebelno zeleno in pražimo 5 minut. Dodamo sesekljan česen in meso čevapčičev. Ogenj povečamo in pražimo 5-8 minut, da se meso zmehča in rahlo prepraži.

Dodamo mlado špinačo in dobro premešamo. Odstavimo z ognja in pustimo, da se mešanica ohladi na sobno temperaturo. Dodamo kislo smetano, začinimo s poprom, muškatnim orehom, peteršiljem, origanom in dobro premešamo.

Pečico segrejemo na 200 stopinj.

*Fotografija je simbolična Profimedia

*Fotografija je simbolična

List vlečenega testa dobro premažemo z rastlinskim oljem. Po celotni površini testa razporedimo mešanico mesa in zelenjave. Tesno zvijemo v rulado.

Rulado zvijemo v obliki polža in postavimo v manjši litoželezni pekač. Premažemo z rastlinskim oljem. Postavimo v pečico in pečemo 35 – 40 minut.

Zadnjih 10 minut pečenja zavitek prelijemo s hladno vodo in pečemo še 10 minut.

Zavitek vzamemo iz pečice, pokrijemo s papirjem za peko in svežo kuhinjsko krpo, da se rahlo zmehča, približno 10 minut.

Postrežemo z zelenjavno prilogo ali jogurtom.

*Po čevapčiče se odpravite k Mesarju Anton. Pripravljeni so  iz prvovrstnega mletega mesa, masi pa so dodane zgolj naravne začimbe in arome. Čevapčiče brez E-jev in aditivov si lahko privoščite brez slabe vesti, saj so okusni in kakovostni.

Preverite tudi Sezona piknikov JE ODPRTA! In mi imamo TOP recepte in ideje za nepozabne piknike na domačem vrtu! ali pa Kruh lahko pečemo tudi na žaru: Tu so 3 preprosti recepti

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri