Poleti hrepenimo po lahkih obrokih, zato naše poletno kosilo vsebuje tudi osvežilno zelenjavo.
Kosilo lahko postrežete brez priloge, ali pa dodate solato in popečeno zelenjavo.
Za 4 osebe za kosilo pa potrebujete naslednje sestavine:
- 4 podolgovati jajčevci
- oljčno olje
- 1 čebula
- 1 korenček
- 1 manjše steblo zelene
- 2 stroka česna
- 1 žlica paradižnikovega koncentrata
- 500 gramov mešanega mletega mesa Anton
- žlica balzamičnega kisa
- 400 gramov paradižnikov v koščkih
- voda
- lovorjev list
- origano
- sol, poper
- 4 žlice naribanega sira
- drobnjak
Pečico segrejemo na 180°C.
Jajčevce po dolgem prerežemo, z žlico izdolbemo sredico in jih posolimo in premažemo z oljčnim oljem. Postavimo jih na s peki papirjem obložen pekač, pokrijemo z alu folijo in pri 180°C pečemo približno 30 minut, dokler se ne omehčajo. Zadnjih 10 minut peke lahko jajčevce odkrijemo, da se rahlo zapečejo.
Mešano mleto meso Anton vzamemo iz embalaže, začinimo s soljo in poprom ter dobro premešamo.
V ponvi segrejemo žlico olja in na njem prepražimo meso, da porjavi in se zapeče. Ko je pečeno, ga vzamemo iz ponve, v isto ponev pa stresemo sesekljane ostanke mesa jajčevcev in jih podušimo, da se zmehčajo, nato jih vzamemo iz ponve.
V ponev stresemo sesekljano čebulo, jo popražimo, da postekleni, nato dodamo na drobno narezano zeleno, korenček in sesekljan česen. Vse skupaj popražimo, nato v ponev dodamo še paradižnikov koncentrat, vrnemo popraženo meso in meso jajčevcev, dodamo lovorjev list, žlico balzamičnega kisa, origano, začinimo s soljo in poprom ter zalijemo s paradižniki in kancem vode.
Na nizkem ognju počasi kuhamo 20-30 minut, da se okusi prepletejo.
Ko je omaka nared, odstranimo lovorjev list.
Pečene jajčevce nadevamo z mesno omako, povrh posujemo še nariban sir in vrnemo v pečico za še 5-10 minut, da se sir stopi in zapeče.
- Preverite tudi: Piknik malo drugače: zavitek s čevapčiči in špinačo
Novo na Metroplay: "Vse več mladih zboli za rakom" | Klara Čampa