Poletno kosilo: Pečeni jajčevci z mletim mesom

Poletno kosilo: Pečeni jajčevci z mletim mesom (foto: profimedia) profimedia
9. 8. 2020

Poleti hrepenimo po lahkih obrokih, zato naše poletno kosilo vsebuje tudi osvežilno zelenjavo. 

Kosilo lahko postrežete brez priloge, ali pa dodate solato in popečeno zelenjavo. 

Za 4 osebe za kosilo pa potrebujete naslednje sestavine: 

  • 4 podolgovati jajčevci
  • oljčno olje
  • 1 čebula
  • 1 korenček
  • 1 manjše steblo zelene
  • 2 stroka česna
  • 1 žlica paradižnikovega koncentrata
  • 500 gramov mešanega mletega mesa Anton
  • žlica balzamičnega kisa
  • 400 gramov paradižnikov v koščkih
  • voda
  • lovorjev list
  • origano
  • sol, poper
  • 4 žlice naribanega sira
  • drobnjak

Pečico segrejemo na 180°C.

Jajčevce po dolgem prerežemo, z žlico izdolbemo sredico in jih posolimo in premažemo z oljčnim oljem. Postavimo jih na s peki papirjem obložen pekač, pokrijemo z alu folijo in pri 180°C pečemo približno 30 minut, dokler se ne omehčajo. Zadnjih 10 minut peke lahko jajčevce odkrijemo, da se rahlo zapečejo.

Mešano mleto meso Anton vzamemo iz embalaže, začinimo s soljo in poprom ter dobro premešamo.

V ponvi segrejemo žlico olja in na njem prepražimo meso, da porjavi in se zapeče. Ko je pečeno, ga vzamemo iz ponve, v isto ponev pa stresemo sesekljane ostanke mesa jajčevcev in jih podušimo, da se zmehčajo, nato jih vzamemo iz ponve.

V ponev stresemo sesekljano čebulo, jo popražimo, da postekleni, nato dodamo na drobno narezano zeleno, korenček in sesekljan česen. Vse skupaj popražimo, nato v ponev dodamo še paradižnikov koncentrat, vrnemo popraženo meso in meso jajčevcev, dodamo lovorjev list, žlico balzamičnega kisa, origano, začinimo s soljo in poprom ter zalijemo s paradižniki in kancem vode.

Na nizkem ognju počasi kuhamo 20-30 minut, da se okusi prepletejo.
Ko je omaka nared, odstranimo lovorjev list.

Pečene jajčevce nadevamo z mesno omako, povrh posujemo še nariban sir in vrnemo v pečico za še 5-10 minut, da se sir stopi in zapeče.

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri