Poletno kosilo: Pečeni jajčevci z mletim mesom

Poletno kosilo: Pečeni jajčevci z mletim mesom (foto: profimedia) profimedia
9. 8. 2020

Poleti hrepenimo po lahkih obrokih, zato naše poletno kosilo vsebuje tudi osvežilno zelenjavo. 

Kosilo lahko postrežete brez priloge, ali pa dodate solato in popečeno zelenjavo. 

Za 4 osebe za kosilo pa potrebujete naslednje sestavine: 

  • 4 podolgovati jajčevci
  • oljčno olje
  • 1 čebula
  • 1 korenček
  • 1 manjše steblo zelene
  • 2 stroka česna
  • 1 žlica paradižnikovega koncentrata
  • 500 gramov mešanega mletega mesa Anton
  • žlica balzamičnega kisa
  • 400 gramov paradižnikov v koščkih
  • voda
  • lovorjev list
  • origano
  • sol, poper
  • 4 žlice naribanega sira
  • drobnjak

Pečico segrejemo na 180°C.

Jajčevce po dolgem prerežemo, z žlico izdolbemo sredico in jih posolimo in premažemo z oljčnim oljem. Postavimo jih na s peki papirjem obložen pekač, pokrijemo z alu folijo in pri 180°C pečemo približno 30 minut, dokler se ne omehčajo. Zadnjih 10 minut peke lahko jajčevce odkrijemo, da se rahlo zapečejo.

Mešano mleto meso Anton vzamemo iz embalaže, začinimo s soljo in poprom ter dobro premešamo.

V ponvi segrejemo žlico olja in na njem prepražimo meso, da porjavi in se zapeče. Ko je pečeno, ga vzamemo iz ponve, v isto ponev pa stresemo sesekljane ostanke mesa jajčevcev in jih podušimo, da se zmehčajo, nato jih vzamemo iz ponve.

V ponev stresemo sesekljano čebulo, jo popražimo, da postekleni, nato dodamo na drobno narezano zeleno, korenček in sesekljan česen. Vse skupaj popražimo, nato v ponev dodamo še paradižnikov koncentrat, vrnemo popraženo meso in meso jajčevcev, dodamo lovorjev list, žlico balzamičnega kisa, origano, začinimo s soljo in poprom ter zalijemo s paradižniki in kancem vode.

Na nizkem ognju počasi kuhamo 20-30 minut, da se okusi prepletejo.
Ko je omaka nared, odstranimo lovorjev list.

Pečene jajčevce nadevamo z mesno omako, povrh posujemo še nariban sir in vrnemo v pečico za še 5-10 minut, da se sir stopi in zapeče.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri