25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Vprašanje:

hujšanje

Pozdravljeni! S hujšanjem se ukvarjam že 7 let, seveda neuspešno. Dovolj imam tega in nekaj bi rada spremenila. Avgusta grem na poseben nastop in takrat bi rada imala okoli 50 kg. Visoka sem 161 in trenutno tehtam 64kg. Poskusila sem že ogromno diet in poznam ogromno vaj (ki delujejo). Na žalost vedno obupam. Enostavno ne uspe mi. Poleg tega se mi dogaja da se lahko zredim za o,5kg v 2 dneh kljub temu da pojem samo 800kalorij. Kako naj dobim motivacijo? Kaj naj storim da mi bo resnično uspelo? Bi meditacija pomagala? Lepo prosim pomagajte mi. Lep pozdrav

Odgovor:

Lep pozdrav

Tudi jaz mislim, da hujšaje ni rešitev. Rešitev je sprememba življenskega sloga. Postava, ki jo imate je namreč posledica trenutnega življenskega sloga. Če je nekdo športnik ima športno postavo, če pa ima nekdo za 'hobi' hujšanje je njegova postava temu primerna - izčrpana, brez mišičnega tonusa, teža pa oscilira.

800 kalorij na dan je veliko premalo, takrat preklopi telo na 'šparanje' in takrat hujšanje ni mogoče. Mislim, da bo veliko bolj kot meditacija pomagala disciplina. Predvsem pa menim, da bi bilo pametno najti ustrezno pomoč. Vendar s tem ne mislim 'kolegico', ki vam bo ponudila novo dijeto, ki deluje, temveč pomoč strokovnjaka.

Ko k meni pridejo ljudje s takšnimi težavami, jih prosim, da napišejo vse obroke s količinami vsaj za tri dni. Poleg tega naredim meritve morfoloških značilnosti in na takšen način ugotovim koliko hranil dejansko nekdo potrebuje. Količine vnesem v tabelo računalniškega programčka in na koncu je scenarij približno takšen: "Z vašim jedilnikom ni tako hudo narobe, izločila sva sladkor in dodala malo beljakovin, dodala sva še en obrok in zmanjšala večerjo." Lahko pa je seveda primer drugačen. Pogovorimo se še glede telesne aktivnosti in na koncu jim podarim še programček za izračun.

Nekaj takšnega bi bila rešitev tudi za vas. V to sem prepričan.

 

 

Mito Šinkovec, profesionalni osebni in kondicijski trener

www.mito.si

mito@sinkovec.si

 

www.mito.si

Odgovarja: Mito Šinkovec

Sprašuje: Linchy

Tema: Motivacija

Odgovor objavljen: 19. april 2011.


Nazaj na vsa vprašanja

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri