Vprašanje:

Slaba samozavest

Moja samozavest ni na najvišji ravni , ne cenim se dovolj, že dve leti in pol se nekako pravilno prehranjujem, dovolj rekreiram, joga, osebno solidno urejeno življenje, tudi bioenergetika sem obiskala, sem bila zadovoljna, skušam pozitivno razmišljat, vendar še vedno en strah . .

Odgovor:

Pozdravljena Marija,dejavnosti, kot sta rekreacija in joga v kombinaciji z zdravo prehrano, so odlični načini za spreminjanje počutja; toda če v dveh letih nisi dosegla vidnega izboljšanja v počutju, pomeni, da se boš morala stvari lotiti na nekoliko drugačen način.


Človekova osebnost ima več logičnih nivojev, ki so razvrščeni kot piramida.

identiteta

vrednote

prepričanje

strategije in veščine

vedenje

okolje


Trenutno deluješ predvsem na logičnem nivoju vedenja, kar pa nima znatnega vpliva na tvoja prepričanja o sebi in na tvojo identiteto. Kar mislimo, določa to, kar smo. V sebi imaš močnega notranjega kritika, ki je hkrati posledica slabe samozavesti. Notranji kritik je pogosto glas pomembne osebe iz preteklosti, ki je bila do nas kritična.

Svetujem ti, da poiščeš nekoga, ki ti bo pomagal raziskati tvoj notranji svet, da bos prepoznala kritika in se ga naučila utišati, s čimer bodo tudi pozitivne misli lažje prišle na površje.

Obišči knjižnico in se pobližje seznani z literaturo na temo čuječnosti.Spoznaj samo sebe!Marko Preston trener nevrolingvističnega programiranja.

marko@nlpi.si

Odgovarja: Marko Preston

Sprašuje: Marija

Tema: Motivacija

Oznake: čuječnost, motivacija, nlp

Odgovor objavljen: 11. maj 2010.

← Nazaj na vsa vprašanja

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri