Vprašanje:

HELP ME!

kako naj v 1 tednu shujšam za 10 kg? ? to je zelo pomembno in nujno!

Odgovor:

Hej, Neja!

Kratko in jedrnato vprašanje. :)

Podal ti bom še bolj kratek, pomemben in nujen odgovor.

Ni možno.  Ni možno na zdrav način shujšati za 10 kg.

Počasna lepa zgodba:

Maščobne kisline se nahajajo v maščobnih celicah -> če hočeš to maščobo pokuriti, mora maščoba iti najprej iz maščobne celice počasi v kri -> nato maščoba preko lipoproteinov potuje do tarčnih organov (najpogosteje so po telovadbi to mišice) -> nato maščobne kisline odpotujejo v tkivo, kjer se metabolizirajo in spremenijo v energijo.

Ta naravni postopek je recimo optimiziran za izgubo 1-2 kg maščobnega tkiva na teden.  

To pomeni, da če pri počasni lepi zgodbi na teden shujšaš 2 kg, vsako uro v kri splaviš 0, 13 deci maščobe, kar je sprejemljivo za naš organizem - v primerjavi, če to primerjamo z hitro grdo zgodbo -> ko shujšamo 10kg v enem tednu (tedaj spalvimo v kri 0, 67 deci maščobe na uro, kar ni sprejemljivo iz zdravstvenega vidika)

Hitra grda zgodba: 

Maščobno tkivo v telesu realno obsega približno 87 % lipidov. Predstavljajte si, da vsak dan v vaši krvi plava 1, 24 kg maščob (10 kg deljeno 7 dni = 1, 42 kg /dan  -> nato 1, 42 kg mašob pomnožimo z  87% in dobimo 1, 24 kg maščob). To pomeni, da je vsako uro v vašo kri iz maščobnih celic zaplava 0, 051 kg maščob -> hmmm, zdi se malo, a vendar še enkrat poglejmo te številke -> 0, 051 kg maščob je isto kot 51 g maščob -> to vrednost 51 g maščob še zdaj pretvorimo v litre in decilitre -> vzamemo podatek, da je gostota maščobe 0, 9 kg / liter, to pomeni, da 51 g maščobe v bistvu pomeni 65, 6 ml maščobe -> torej bi pri dieti, kjer bi izgubili 10 kg na teden vsako uro v kri priteklo novih 0, 57 deci maščobe -> zdaj pa si prosim v 1 deci kozarec vlijte toliko maščobe in zmešajte to količino z 4-5 litri vode in preverite, če je voda kaj mastna -> predstavljajte si, da so žile nekakšne cevi, po katerih teče voda -> A mislite, da se cevi na dolgi rok ne bi zamašile, če bi po njih ves čas tekla tako mastna voda?

Res je sicer, da imamo v telesu lipoproteine, ki prenašajo in transportirajo maščobe po krvi, a vendar se ta transportni sistem tudi nasiči po določenem času . .  Pojavi se lahko tudi problem holesterola, saj se z maščobo v kri tudi transportira holesterol -> torej predstavljejte si koliko holesterola vsebuje 0, 67 deci maščobe -> verjemite, da veliko! ! !

Torej, ne preostane nam nič drugega, kot da upoštevamo načelo želvje hoje pri hujšanju (in ne načelo zajčjega teka, ker bomo na dolgi rok zaneljivo izgubili . . )

Počasi a zanesljivo naj bo glavno načelo: 2 koraka naprej - 1 korak nazaj - 2 koraka naprej - 1 korak nazaj . .

Če hočeš shujšati razmeroma hitro, varno in zanesljivo, te povabim, da pričneš hujšati po moji metodi NTM (Naravno Topljenje Maščob), ki jo izvajam za svoje kliente po vsej Sloveniji.

Lep pozdrav!

Robert Pal, svetovalec za prehrano

Kontakt: 031-706-601

Sprašuje: naya

Tema: Prehrana

Oznake: ekstremno hujšanje, hujšanje

Odgovor objavljen: 15. september 2008.

← Nazaj na vsa vprašanja

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri