Vprašanje:

Ali delam pravilno?

Pozdravljeni, pred mesecem in pol sem se odločila, da malo shujšam, ampak ne na hitro, temveč počasi. Začela sem zmanjševati obroke na polovičke, poskusim jesti večkrat na dan. Sedaj pojem sadje ko se zbudim, nato jem kosilo polovična porcija, sadež ali jogurt za malico in večerjo kakšen košček kruha, malo sira in rezino ali dve salame. Ker imamo celiakalno dieto, je vse skupaj malo težje. Sem pa začela tudi telovaditi. Vsaki dan 15 min. delam vaje za vratno hrbtenico, roke, trebušnjake in stegna. Počasi uvajam še neke elemente vaj iz pilatesa. Če je lepo vreme dnevno prehodim med 4 in 8 km. Po vašem nasvetu sem si izračunala bazalni metabolizem in moja potreba po kcal je 1700 dnevno. Mislim, da se vrtim v začaranem krogu, ker jemljem NHT (nadomestno hormonsko terapijo). Vljudno prosim za odgovor ali imam možnosti, da malo shujšam in ali je program vadbe dovolj. Lep pozdrav Aicha

Odgovor:

Aicha, žal ne poznam stranskih učinkov hormonske nadomestne terapije. Vem pa to, da lahko hormoni v telesu precej nagajajo, če niso v ravnovesju.

Morda bi se posvetovala s kakšnim strokovnjakom – zdravnikom, ki se natančno spozna na hormone, njihove stranske učinke (ker jih vsako zdravilo seveda ima) in bi potem skupaj glede na to naredila nek smiseln program gibanja in hujšanja zate?

Tanja Želj

Odgovarja: Tanja Želj

Sprašuje: Aicha

Tema: Strokovnjaki

Odgovor objavljen: 13. maj 2014.

← Nazaj na vsa vprašanja