Vprašanje:

Herbalife

Zanima me kaj menite o Herbalifu, ga priporočate ali ne? Ker sem prebrala že veliko različnih mnenj, bi rada še vaše mnenje. Lep pozdrav.

Odgovor:

Veliko je nabranega prahu okoli mrežnega marketinga in prehranskih dopolnil, ki uspevajo iz te - ne morem reči da - finančno nerodovitne zemlje. Ponudba prehranskih dopolnil je izjemno pestra. Predstavljajte si jih kot različne znamke športnih copat – Nike, Adidas, Puma, Asics ... itd. Vsaka tekmuje na tržišču z raznolikimi pristopi, kako upravičiti svojo ceno ali prepričati ciljnega uporabnika, da potrebuje prav njihov čevelj in tega nikoli več ne zamenja s konkurenčnim.

Če se vrnem k prehranskim dopolnilom, je zame ključna kvaliteta surovin v izdelku, njihova količina in oblika. To zaokroži dejanska uporabna vrednost dopolnila za posameznikovo zdravje – ni vsako dopolnilo enako potrebno za vsakogar – upoštevajoč pomembno vodilo:

Dopolnilo k prehrani je ravno to, kar nakazuje že samo ime – zgolj dopolnilo. Dokler stoji prehrana posameznika na majavih temeljih, brez podpore resničnega znanja, ji tablete in zvarki ne koristijo.

To me privede do zaključnega mnenja o konceptu Herbalife. Iskreno in celovito delo na področju prehrane z nekom zahteva individualno obravnavo, čas, potrpljenje in razumevanje. Skratka pristop, ki ga je nemogoče posplošiti po vzoru »one size fits all« (eden za vse) in spremeniti prehrano v igro številk.

Več si lahko preberete v prispevku: Herbalife - da ali ne?

Odgovarja: Mario Sambolec

Sprašuje: NATASA

Tema: Strokovnjaki

Odgovor objavljen: 1. avgust 2014.

← Nazaj na vsa vprašanja