14 komentarjev, ki tekače spravijo v slabo voljo

14 komentarjev, ki tekače spravijo v slabo voljo (foto: Profimedia) Profimedia
17. 11. 2017

Obožujete tek? Tudi mi. Tudi v teh mesecih se mu ne bomo odpovedali. Naveličani pa smo takšnih komentarjev ... Kaj pa vi?

Ne izgledaš kot tekač. Hm, nismo vedeli, da bi tekači morali izgledati ... Kot gazela? Suhljati?

Tek je tako dolgočasen. Nam ni. Ne tečemo zato, ker nas v to nekdo sili. Tek nas sprosti, napolni z energijo ...

Jaz si tudi želim, da bi lahko tako tekel/a. Kar pogumno. Tudi mi smo morali enkrat začeti. In pridno, predvsem pa redno trenirati.

Kdaj greš na maraton? No, samo zato, ker tečemo, ne pomeni, da se pripravljamo na maraton.

Kakšno srečo imaš, da si rojen/a atlet/inja. Ste kdaj stopili do bodybuilderja in mu rekli, kakšno srečo ima, da je 'naravno' mišičast? Verjetno ne. Ker vsi dobro vemo, koliko prelitega znoja je potrebnega za takšen rezultat.

Ali se nikoli ne utrudiš? Seveda se. Tudi dolgoletni tekači nismo imuni na utrujenost.

Ali se ne naveličaš? Postavljanje noge eno pred drugo, še posebej na tekalni stezi, je tako razburljivo … Seveda pride včasih tudi dan, ko ne gre tako, kot smo si začrtali. In ne gremo na tek.

Ne razumem, kako lahko tečeš 10 kilometrov. Na začetku je bilo presneto težko. Pravzaprav na začetku ni šlo. Po toliko pretečenih kilometrih pa z lahkoto.

O, na maratonu si bil/a? Si zmagal/a? Sem. Moja zmaga je udeležba in izboljšan osebni rekord.

Jaz tečem samo, ko me kdo lovi. Ha. Ha.

Nisi slišal/a za onega tekača, ki se je zgrudil sredi maratona? Občasno pride do takšnih in drugačnih nesreč in neljubih dogodkov tudi med tekači. Kaj pa preostalih nekaj tisoč, ki se jim je zdravje drastično izboljšalo, ko so se začeli ukvarjati s športom?

Toliko pretečeš, pa kar ne shujšaš? Morda pa ne tečemo zato, da bi shujšali.

Ne bi smel/a toliko teči. Tek uničuje kolena. Veste, koga ne boste nikoli slišati izreči tega? Ljudi, ki dejansko tečejo. Hodijo. Se veliko gibajo. Je res, da (predvsem) pretiravanje lahko privede do poškodb. Lahko se tudi ponovno pojavijo težave, če smo se že kdaj poškodovali (pa ne nujno zaradi teka). Lahko pa se ne zgodi nič od tega.

Preberite še. 15 skrivnosti, ki jih poznajo samo tekači