21. maja se udeležite 40. tradicionalnega Maratona treh src (NAGRADNA IGRA!)

21. maja se udeležite 40. tradicionalnega Maratona treh src (NAGRADNA IGRA!) (foto: Maraton treh src) Maraton treh src
30. 3. 2022 Promocijsko sporočilo

Maraton treh src je najstarejši maraton pri nas in v celotni jugovzhodni Evropi. Ob častitiljivem jubileju bo tokrat poseben tudi zato, ker bo naravnan trajnostno – kot prireditev z manj odpadki.

40. Maraton treh src, ki bo potekal v soboto, 21. maja, se bo v zgodovino zapisal kot prva slovenska tekaška prireditev z nazivom Prireditev z manj odpadki.

Ob častitljivem jubileju, s katerim se uvršča med najstarejše maratone v Evropi, pa se Maraton treh src v Radence vrača v polnem sijajem – bogat športni program bo pričaral pravi športni praznik za vse generacije, gostil pa bo tudi državno prvenstvo na 42 km ter tekmo evropskega prvenstva v nordijski hoji.

Tekači, izkoristite zgodnje UGODNEJŠE prijave do 12. aprila!

NAGRADNA IGRA: Sodelujte v nagradni igri na naši Facebook strani Aktivni.si in si prislužite štartnino (podarjamo 3)!

Zeleni pridih dogodka

Organizatorjem tokrat ob strani stoji društvo Ekologi brez meja, v sodelovanju s katerim bodo izpolnjevali ukrepe za omejevanje nastajanja odpadkov ter njihovo dosledno ločevanje.

»Povezali smo glave in srca ter se odločili, da se zavežemo zeleni prihodnosti – za novih 40 let in naprej. Že prej smo veliko pozornosti posvečali pobiranju in ločevanju odpadkov; z željo, da postopno postanemo prireditev brez odpadkov, pa stopamo še korak dlje. Kar je dobro za okolje, je dobro tudi za nas, zato smo prepričani, da bodo udeleženci novost sprejeli z odprtimi rokami,« je povedal Boštjan Gerlec, predsednik organizacijskega odbora Maratona treh src.

Državno prvenstvo na 42 km in evropsko prvenstvo v nordijski hoji

Ob jubileju Maraton treh src ohranja fokus na vrhunski organizaciji vseh že tradicionalnih tekaških in pohodnih disciplin. Najvišjim kriterijem organizacije se bodo letos s prav posebno pozornostjo posvečali znotraj tekmovalnega dela, kjer se bo odvijalo državno prvenstvo na 42 km ter evropsko prvenstvo v nordijski hoji. 

»Tekmovalne trase bodo letos potekale v celoti po Sloveniji. Vračamo se na proge, ki smo jih nazadnje uporabljali na 34. Maratonu treh src. Gre za dobro poznano maratonsko progo v dveh krogih, ki se je uporabljala več kot 15 let, ter 10- in 5-kilometrski progi v okolici Radencev. Progi na 42 in 21 km bosta tudi uradno izmerjeni,« je povedal Marko Pintarič, sekretar organizacijskega odbora Maratona treh src.

Številne aktivnosti za vso družino

Bogat športni program bo ob jubileju Maratona treh src ponovno omogočil sodelovanje številnim rekreativnim tekačem, ki se bodo lahko preizkusili na Maratonu Radenska Classic (42 km) in polmaratonu Radenska Medium (21 km) pa tudi na krajših tekih (Tek Radenska Naturelle, 10 km, ter Oazin tek, 5 km). Za popoln družinski praznik bo poskrbel še otroški tek Veveričk in Srčkov ter Tek s kužki. V programu sta še nordijska hoja (10 km) in Pohod treh src za vse generacije, ki si ga lahko udeleženci prikrojijo po svojih željah in zmožnostih.

Tekači lahko izkoristijo zgodnje prijave, ki so tudi ugodnejše, a le še do 12. aprila. Prek spletne strani Maratona treh src prijava posameznikov za tekaške discipline znaša 36 evrov (Maraton Radenska Classic, Polmaraton Radenska Medium, Tek Radenska Naturelle ali Oazin tek), za Nordijsko hojo pa 30 evrov. Z 12. aprilom se zaključuje tudi prijava tekaških skupin (min. 10 tekačev) po ceni 34 evrov na posameznika.

Vse informacije o Maratonu treh src dobite na www.maraton-radenci.si.