7. maja 2017 se nam pridružite na Wings for Life World Run

7. 3. 2017 Promocijsko sporočilo

7. maja 2017 bodite del globalnega tekaškega dogodka, na katerem bo na deset tisoče ljudi teklo – istočasno – z namenom iskanja zdravila za poškodbe hrbtenjače.

Tekaško tekmovanje za vse z dobrodelno noto

Tudi v letu 2017 se pripravlja svetovno tekaško tekmovanje pod okriljem fundacije Wings For Life, prav vsa sredstva zbrana od štartnin, pa se bodo namenila raziskavam, ki jih ta fundacija podpira. Slovenski tek bo tudi tokrat štartal v Ljubljani, na njem pa lahko sodelujejo tudi tisti, ki kilometre premagujejo na vozičkih.

Wings For Life World Run

Prijave na tek se zbirajo na uradni strani www.wingsforlifeworldrun.com

Začetek teka po vsem svetu je 7. maja 2017 ob 13:00 CET

Wings For Life je globalni projekt, tekači pa se po vsem svetu s štarta poženejo v istem trenutku, le trase so seveda različne. Tekmovanje je s pomočjo satelitske tehnologije 100% sinhronizirano. Tako ne tekmuješ le s sosedom, pač pa s celim svetom. Vse skupaj povezuje še prenos v živo, z gibljivimi slikami, ki se na naših ekranih selijo z lokacije na lokacijo.

Wings For Life World Run

Ciljna črta lovi tekače

Za razliko od klasičnih tekaških tekmovanj, kjer se trudiš do cilja na drugi strani proge porabiti čim manj časa, tukaj ciljna črta lovi tebe. To pomeni, da najboljši tečejo najdlje, medtem, ko tisti z repa razvrstitve svoje tekmovanje končajo že kmalu po začetku. Seveda pri tem najboljši pretečejo največ kilometrov.

Kako reč poteka? Zasledovalna vozila po vsem svetu, s popolnoma enako hitrostjo, sledijo tekačem. Ko tekmovalca ulovijo, ga izločijo in določijo njegov rezultat. Končni zmagovalec je tisti, ki pred premikajočo "ciljno črto" beži najdlje.

Wings For Life World Run

Motivacija za vse

Že to, da s svojo aktivacijo lahko pomagaš tudi drugim, je močna vzpodbuda za masikoga. Z rekreacijskega vidika pa je motivacija teka Wings For Life World Run lahko tudi to, da te nihče ne sili preteči celotnega maratona, polmaratona ali kake druge fiksne razdalje. Tečeš tako hitro kot zmoreš, pa zato ne tvegaš, da boš tekmo končal, ko v cilju ne bo več nikogar, ki bi ti zaploskal.

Prijave na tek se zbirajo na uradni strani www.wingsforlifeworldrun.com, na isti strani pa lahko kupite tudi bon s katerim boste tek podarili nekomu drugemu. Štartnina znaša 30 EUR.

Wings For Life World Run