Aleks Humar bo 3. maja lovil svet

Aleks Humar bo 3. maja lovil svet (foto: Promocijski material) Promocijski material
10. 4. 2015

Aleks Humar, državni prvak v raliju, sodi med najuspešnejše slovenske voznike relija. Vajen hitre vožnje, obvladovanja ovinkov, ure in dirkalnika bo tokrat nastopil v popolnoma drugačni vlogi.

Pridružil se je 35 voznikom zasledovalnih vozil, ki bodo preganjala na desetine tisočev tekačev na drugem Wings for Life World Run 3. maja 2015 med katerimi bodo tudi as Formule 1 David Coulthard, drznež Felix Baumgartner, prvak relija Pariz-Dakar Marc Coma in ameriški motorist Ricky Johnson.

Tako kot vedno mu bo stal ob strani njegov sovoznik in desna roka, Florijan Rus, ki bo tokrat vozil v drugem zasledovalnem vozilu.

Kako bo vse skupaj potekalo

Ob 11.30 h UTC, pol ure po startu tekačev, bodo na trase zapeljala zasledovalna vozila s hitrostjo natanko 15 km/h. Ob 12.30 h bodo hitrost povečala na 16 km/h, ob 13.30 h na 17 km/h, ob 14.30h na 20 km/h in ob 16.30 h na 35 km/h.

Vsi vozniki bodo po vsem svetu pospeševali istočasno in ohranjali enako hitrost. Po dveh urah in pol bodo tekači premagali 31 km. Ker se Wings for Life World Run prične ob 11 h UTC na vseh 35 lokacijah, globalni nadzorni center teka in tehnologija zagotavljata, da vsi vozniki pospešijo v natanko istem trenutku.

V zakulisju

Zasledovalna vozila so opremljena s povsem novo tehnologijo sledenja, ki je bila posebej razvita za Wings for Life World Run. Lokalna in globalna uvrstitev udeleženca bosta določeni glede na razdaljo, ki jo bo posameznik pretekel, preden ga bo prehitelo zasledovalno vozilo, in ne glede na porabljen čas.

Vlogo zasledovalnih vozil ureja pravilnik Wings for Life World Run, kar zagotavlja pošteno in simultano napredovanje na vseh 35 trasah po svetu. Dve nemški zasledovalni vozili – v Münchnu in Darmstadtu – sta bili prilagojeni za voznika s poškodbo hrbtenjače, ki bosta tekače lovila na razprodanih lokacijah. Vsa napredovanja tekačev in končni rezultati na vseh trasah bodo zabeleženi s pomočjo čipa, skritega v startnih številkah posameznih tekačev. Čip se bo aktiviral, ko bodo tekmovalci prečkali startno črto, in deaktiviral, ko jih bo prehitelo zasledovalno vozilo in se bo zabeležila dosežena končna razdalja.

V številkah

Zasledovalna vozila bodo na vseh trasah startno črto prečkala 30 minut po startu tekačev na Wings for Life World Run in pospeševala po vnaprej določenem časovnem razporedu.

  • 11.00 UTC – pričetek teka
  • 11.30 UTC – start zasledovalnih vozil - hitrost 15 km/h
  • 12.30 UTC – povečanje hitrosti: 16 km/h
  • 13.30 UTC – povečanje hitrosti: 17 km/h
  • 14.30 UTC – povečanje hitrosti: 20 km/h
  • 16.30 UTC – povečanje hitrosti na 35 km/h

O Wings for Life World Run

Po več kot uspešni prvi izvedbi leta 2014 se globalni tekaški dogodek Wings for Life World Run vrača 3. maja 2015.

Tekmovalci bodo na 35 lokacijah po vsem svetu startali ob natanko istem času, ob 11h UTC. Kot da to ne bi bilo dovolj edinstveno, to tekmovanje nima ciljne črte. Tekače bo lovilo zasledovalno vozilo, ki bo startalo 30 minut po startu tekačev s hitrostjo 15 km/h in postopoma pospeševalo, dokler ne bo prehitelo vseh tekačev.

Lanskoletnega globalnega prvaka Lemaworka Ketemo je vozilo ujelo po več kot 5 urah in 78 km.

Letošnja novost je aplikacija Wings for Life World Run App, ki je odlična za trening in preko katere se lahko prijavite na Tek selfijev.

Več informacij na: www.wingsforlifeworldrun.com

O Wings for Life

Po vsem svetu je na milijone ljudi odvisnih od invalidskega vozička zaradi poškodbe hrbtenjače, do katere je najpogosteje prišlo zaradi avtomobilske nesreče ali padca. Wings for Life je neprofitna fundacija za raziskave hrbtenjače, katere misija je najti zdravilo za poškodbo hrbtenjače. Od leta 2004 je fundacija Wings for Life financirala pomembne znanstvene in klinične raziskave po vsem svetu. Zdravilo še ni najdeno, vendar neprestano prihaja do napredka.

3 milijoni EUR, ki so bili zbrani s prvo izvedbo teka Wings for Life World Run, in vse nadaljnje startnine in sponzorstva tega globalnega tekaškega dogodka, bodo pomagali doseči končni cilj. Vsak korak na Wings for Life World Run in v okviru Teka selfijev je korak v pravo smer – www.wingsforlife.com.

Preverite: www.wingsforlifeworldrun.com/si/sl/ljubljana/