'danes začnem' za zdrav življenjski slog

Udeleženke programa danes začnem so pripravljene na 10. dm tek za ženske  ki bo 30. maja v ljubljanskem parku Tivoli (foto: dm - drogerie markt) dm - drogerie markt
4. 2. 2015 Promocijsko sporočilo

Zdrav življenjski slog je predpogoj za dobro počutje in zdravje našega organizma. Z njim so povezane številne težave, ki mam jih povzročata nepravilna prehrana in premalo gibanja. 

Kot razlaga dr. Nada Rotovnik Kozjek, zdravnica, športnica in vodja ambulante za klinično prehrano na Onkološkem inštitutu, specialistka na področju športne prehrane, »delamo napako pri tem, da od sebe želimo nekaj, česar telo po naravi ne zmore – izbiramo čudne diete, imamo moderne prehranjevalne navade in ne spimo« pravi strokovnjakinja, ki izpostavlja, da se predvsem ne znamo več sprostiti, do življenja pa imamo bistveno manj veselja.

Udeleženke programa 'danes začnem' so že osvojile 10-ko

Kljub temu, da korak v bolj kakovostno življenje na začetku zahteva kar nekaj dobre volje, vztrajnosti, trdega dela in motivacije, so spremembe dobrodošle, nanje pa se lahko tudi relativno hitro navadimo. To dokazuje osem dam, udeleženk dm programa »danes začnem«, ki je s podporo strokovnjakov pred tremi meseci zakorakalo v zdravo življenje, s ciljem preteči deset kilometrov na 10. dm teku za ženske.Klemen Dolenc, ki ima več kot 25 let izkušenj v svetu rekreacije, predvsem na področju trenerstva in testiranja športne opreme, je z rednimi in prilagojenimi treningi poskrbel, da so vse dame programa »danes začnem« že pretekle deset kilometrov. Za ustrezno prehrano, analizo prehranskih dnevnikov in meritve pa sta poskrbeli strokovnjakinjidr. Nada Rotovnik Kozjek ter svetovalka za prehrano z Onkološkega inštituta Denise Mlakar Mastnak. Ugotovili sta, da so nekatere dame na zelo dobri poti in so naredile ne le enega, ampak kar nekaj korakov v zdrav življenjski slog. Dr. Rotovnik Kozjekova je ugotovila, da je do napredka prišlo predvsem takrat, ko so se udeleženke programa nehale bati hrane. Pred pričetkom programa »danes začnem« so namreč porabile zelo veliko časa za razmišljanje o hrani, kar jih je frustriralo, skupaj pa so ugotovili, kako si zastaviti vsakdan, ki jih bo popeljal v zdrav življenjski slog.

Za začetek naredimo analizo osnovnega stanja

Dr. Nada Rotovnik Kozjek poudarja, da je »za začetek treba narediti analizo osnovnega stanja, definirati največjo težavo in se nanjo tudi osredotočiti«. Prav tako je pomembno, da si zadamo realne cilje, »ki si jih najlažje zastavimo tako, da si pogledamo splošna zdravstvena vodila za prehranjevanja: jemo mešano, uravnoteženo in kakovostno hrano, kadar pa imamo posebne situacije - kot je na primer več gibanja –pa v svoj jedilnik dodajamo posebna hranila, ki so za določeno aktivnost potrebna. Zavedati se moramo, da je hrana namreč naše gorivo. Če pa želimo več, se posvetujemo s strokovnjakom«.

Udeleženke programa danes začnem bodo še naprej pod drobnogledom strokovnjakov, družba ostalih deklet programa pa jih motivira za nadaljnje izzive in 10-ko na 10. dm teku za ženske, ki bo 30 maja v ljubljanskem parku Tivoli. Več na: www.tekzazenske.si

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri