Denis Avdič se pripravlja na Dm tek za ženske

18. 5. 2012

Le še dva tedna nas ločita do največjega tekaškega dogodka za nežnejši spol – 7. dm teka za ženske. V četrtek se je treninga v Novem mestu udeležil tudi Denis Avdič – edini moški, ki si bo upal teči z več tisoč ženskami.

Vsak četrtek se za ženski tek skupaj pripravlja več kot 300 tekačic v kar sedmih mestih. Denis je zabaval dolenjske tekačice, ljubljanske pa sta spodbujali Nuška Drašček in Špela Grošelj.

Pod vodstvom izkušenih tekaških inštruktorjev treningi potekajo v Ljubljani, Mariboru, Celju, Kranju, Kopru, Novi Gorici ter Novem mestu. In na zadnjem treningu je dolenjske tekačice presenetil Denis Avdič.

Radijec in stand up komik se že pripravlja na 7. dm tek za ženske, saj je edini moški, ki mu organizator dovoli sodelovanje na teku. Da je stvar vzel precej resno in zavzeto, je dokazal na skupnem treningu, kjer je lahko sledil tempu dobro razpoloženih deklet.

Ali bo Denis s skupino žensk brez težav pretekel 5-kilometrsko razdaljo, pa bomo videli prvo soboto junija.

Priprave še dvakrat

Pred zaključnim dogodkom 2. junija bodo priprave v vseh sedmih mestih potekale še dvakrat. Na zadnjih v Ljubljani, torej 31. maja ob 17.30, bo skupni ogled proge na 5 in 10 km, v ostalih krajih pa bodo tekačice opravile test pripravljenosti pred vrhuncem letošnje pomladi.

Več na Dm tek za ženske.