Dobra novica za oboževalce teka: Wings for Life World Run je potrjen!

Dobra novica za oboževalce teka: Wings for Life World Run je potrjen! (foto: Samo Vidic) Samo Vidic
17. 11. 2020

Prijave na globalni dobrodelni tek se odprejo danes, 17. novembra.

Osma izvedba globalnega dobrodelnega teka v letu 2021 bo zagotovo potekala! Prijave na tek 9. maja 2021 se odprejo 17. novembra na spletni strani wingsforlifeworldrun.com. Prvih 10.000 prijavljenih udeležencev bo prejelo uradno tekaško majico Wings for Life World Run.

“Zahvaljujoč naši aplikaciji, bomo povsem neodvisni od razmer okoli nas. Imamo programsko opremo, ki smo jo zadnjih pet let nenehno razvijali. Virtualni tek zato za nas ni nič novega,” je dejal Colin Jackson, nekdanji prejemnik olimpijske medalje v teku na 110 metrov čez ovire za Združeno Kraljestvo.

Z aplikacijo je bilo na teku Wings for Life World Run mogoče sodelovati že od leta 2015. Poleg spremljanja v živo in merjenja razdalje do zasledovalnega vozila aplikacija omogoča tudi deljenje prek družbenih omrežij ter avdio izkušnjo, ki obvešča, zabava in motivira udeležence v realnem času

Tekači in udeleženci na invalidskih vozičkih fundacijo bodo Wings for Life podprli s svojo startnino. Njihov cilj: narediti poškodbe hrbtenjače ozdravljive. Gibanje postaja vsako leto večje. Do sedaj se je na tek prijavilo skupaj 700.000 udeležencev iz 195 držav, ki so skupaj pretekli 7 milijonov kilometrov in pri tem s svojimi startninami in donacijami zbrali skoraj 30 milijonov eurov za fundacijo Wings for Life.

Razdaljo določite sami

Na teku Wings for Life World Run vsi tekači in udeleženci na invalidskih vozičkih startajo hkrati, in sicer ob 11h po UTC. V Berlinu tako startajo ob 13h, v Tokiu ob 22h in v New Yorku ob 7h. Dodatna posebnost: tečete tako dolgo, dokler lahko. In ne proti vnaprej določenemu cilju.

Kako to poteka v praksi? 30 minut po sprožitvi pištole za štart prične zasledovalno vozilo loviti udeležence. Postopoma povečuje svojo hitrost in udeležence s prehitevanjem izloča iz tekmovanja, dokler ne ostane samo še zmagovalec.

Sinisa Kanizaj

Ni pomembno, ali načrtujete preteči 5 kilometrov, polmaraton, maraton ali dlje. Veliko tekačev in udeležencev na invalidskih vozičkih zahvaljujoč posebnemu formatu tekmovanja preseže svoje meje. Veliko jih podre svoj osebni rekord. Vendar je najpomembneje sledeče: na teku Wings for Life World Run je zmagovalec prav vsak. In startna črta je bolj barvita, kot na kateremkoli drugem teku. Od vrhunskih športnikov do začetnikov, od 18-letnikov do 80-letnikov, od tekačev do uporabnikov invalidskih vozičkov – vsi so na trasi zaradi dobrega namena.

Prijavite se lahko na spletni strani: https://www.wingsforlifeworldrun.com/en

Značke: Wings for Life