Video: Kako hitro sprostiti napetosti po teku?

Video: Kako hitro sprostiti napetosti po teku? (foto: Danijel Čančarević) Danijel Čančarević
30. 8. 2013

Večina tekačev se zaradi sprostitve seveda ne bo poglabljala v natančnost izvajanja posameznih jogijskih položajev, saj bi lahko poskus posnemanja posameznih asan (položajev) pri neizkušenem posamezniku povzročil celo več slabega kot dobrega. Poskusimo nekoliko drugače.

Ko zaključite s svojim tekom, najprej umirite svoj dih, stopite v razkorak, naj bo širši od vaših ramen in zanihajte z rokami okrog telesa.

Naj bo hrbtenica os in naj telo potuje okrog nje. Popolnoma sprostite roki, prste na njih. Pustite, da telo deluje mehko iz sredine proti periferiji. Pozabite na pretiran nadzor. Naj bodo gibi medenice tisti, ki kot domine sprožijo val giba proti konicam prstov...

V nadaljevanju zazibajte telo levo in desno in poiščite občutek, da se iztegnjena stran podaljšuje od stopala vse do prstov rok. Če opazujete posnetek, izberite različico, ki vam ustreza.

Ali fiksirate stopalo na tla in iščete občutek, kakor da bi nogo poglabljali v podlago stran od dlani (glej desno nogo), ali pa težo prenesite v prste noge (glej levo stopalo). Katero koli različico boste izbrali, naj težišče ostane v vašem trebuhu in ne iščite maksimalnih raztegov.

Delujte kar se da mehko.

Za zaključek zakrožite z rokami in kroženju dodajte gibanje v bokih. Poskusite delovati čim bolj usklajeno, naj roka ve, kaj dela noga. In naj buden občutek sledi vašim gibom.