20 spodbudnih misli za tekače, ki vztrajajo tudi čez zimo

20 spodbudnih misli za tekače, ki vztrajajo tudi čez zimo (foto: profimedia) profimedia
21. 11. 2021

Ste eden od vztrajnežev, ki ima za telovadnico naravo in prilagaja zgolj plasti oblačil? Ker vemo, da ni lahko in da se včasih stežka spravite na hladno vreme, je tu nekaj spodbudnih besed, ki vam ne bodo pustile, da obupate.

1. Ne enačite sreče z užitkom. Sreča ima opraviti s trudom, vztrajnostjo in dosežki. (George Sheehan)

2. Na poti do vaših ciljev se boste spopadli z ovirami, dvomljivci in napakami. A s trdim delom, vztrajnostjo, zaupanjem vase in s podporo najbližjih ste neustavljivi. (Michael Phelps)

3. Smo to, kar pogosto počnemo. Vztrajnost torej ni le vrlina, ampak vaša navada. (Aristotel)

4. Skozi leta ste si dali nešteto razlogov, zakaj teči. Vedno pa pridete na začetek - zaradi lastne sreče in občutka, da ste nekaj dosegli. (Steve Prefontaine)

5. Za zmago morate vložiti 3 stvari: disciplino, veliko truda in predanost. Šport vas bo (je) naučil vsega tega. (Haile Gebrselassie)

6. Če lahko z vadbo vztrajate več let, potem vas misli ne bodo omejevale. Vreme in utrujenost ne bosta več pomembna. (Emil Zatopek)

7. Če želite biti svobodni, bodite disciplinirani. Brez discipline ste sužnji čustev in želj. (Eluid Kipchoge)

8. Stopiti iz območja udobja je cena, ki jo plačam zato, da ugotovim, kako dober sem. Če bi se umaknil vedno, ko tek postane naporen, bi čevlje obesil na klin in se naučil kvačkati. (Desiree Linden)

9. Ponudim lahko le kri, solze in znoj. Nič drugega. (Winston Churchill)

10. Bitke, ki štejejo, niso tiste za zlato medaljo. So tiste, ki jih bijete v sebi - nevidne in neizogibne. (Jesse Owens)

11. Na običajen dan za trening se opomnim, da se pripravljam na nekaj izjemnega. (Shalane Flanagan)

12. Sanje so zastonj, cilje morate plačati. Ničesar ne boste dosegli, ne da bi plačali ceno. Čas, trud, žrtvovanje, znoj. Kako pa boste vi plačali za svoje cilje? (Usain Bolt)

13. Če želite postati najboljši tekač, začnite danes. Ne zapravite življenja s spraševanjem, ali bi zmogli. (Priscilla Welch)

14. Verjemite, da lahko tečete dlje in hitreje. Verjemite, da ste dovolj mladi, dovolj odrasli in dovolj močni, da dosežete vse, kar želite. Ne dovolite, da bi negativna prepričanja omejevala, da se presežete. (John Bingham)

15. Cilj je le eden od odličnih načinov, kako se prisiliti k rasti in napredku. (Deena Kastor)

16. Življenje je včasih kot maraton: je naporno, polno ovir in izziva vašo vztrajnost. Če ostanete zvesti sami sebi in ne obupate, se bodo stvari (skoraj) vedno končale odlično. (Meb Keflezighi)

17. Ne sanjajte o zmagi, trenirajte zanjo. (Mo Farah)

18. Slabo vreme ne obstaja. Obstajajo le ljudje, ki se predajo in obupajo. (Bill Bowerman)

19. Vsi, ki pravijo, da bom izgubila in odnehala, bodo morali teči prek mojega trupla, da bi me premagali. (Said Aouita)

20. Tecite, ko lahko, hodite, če morete, pojdite po vseh štirih, ko ne zmorete hoditi - le nikoli ne obupajte. (Dean Karnazes)