25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Jerca Zajc Šušteršič: Med maratonom sem razmišljala, kako lepo in srečno življenje imam

Jerca Zajc Šušteršič: Med maratonom sem razmišljala, kako lepo in srečno življenje imam (foto: Primož Predalič) Primož Predalič
26. 5. 2016

Jerca Zajc Šušteršič, 34 let, voditeljica osrednjih novic na Planet TV, je ena izmed redkih rekreativnih tekačic, ki pravi, da je prvi maraton pretekla lažje, kot je mislila. Njen čas je bil zavidanja vreden tudi za večino rekreativcev moškega spola, saj je 42 kilometrov po ljubljanskih ulicah pretekla v treh urah in 22 minutah. A Jerca je očitno rojena za tek.

"Že od majhnih nog se ukvarjam s športom in smo zelo športna družina. Večinoma tečem, a pozimi ob koncih tednov hodim drsat z večjo hčerko, poleti plavam. Če bi imela čas, bi zagotovo hodila tudi na ples, na tečaj salse, a za zdaj to ostaja le želja," pravi Jerca, ki v vsakodnevni življenjski ritem ob popoldansko-večernem delovniku in dveh malih hčerkah – 5-letni Viktorii in 2-letni Glorii – teče pač takrat ko ima čas.

"Zelo rada tečem in tek je v bistvu tudi najbolj praktična možnost za redno gibanje. Včasih grem na tek ob pol šestih zjutraj, drugič ob desetih zvečer, velikokrat sredi dneva, ko mlajša hčerka zaspi. Za tek ne potrebuješ urnika, samo greš in tečeš," se smeji simpatična blondinka, ki je kot otrok trenirala ples in gimnastiko, z družino pa so redno hodili na smučanje.

Maraton

Jerca je lani prvič pretekla maraton, in to v Ljubljani: "Vsako leto imam en velik cilj. Rojstvo, magisterij, pa spet rojstvo, lani je tako na vrsto prišel maraton. Moj cilj je bil preteči ga v treh urah in pol, a sem ga presegla skoraj za 20 minut. Tečem hitro in z lahkoto, zato vem, da lahko tečem še bolje. Sem človek, ki se nekaj zastavi in potem svojim ciljem tudi sledi, nikoli ne odneham. Za maraton sem trenirala po programu in sem se ga zares dosledno držala," je odločna Ljubljančanka, ki jo bo z družino kmalu mahnila na enomesečne počitnice v Indonezijo.

Prvič

"Maraton je bil zares lepo doživetje. Tomaž me je s hčerkama čakal na kakšnih petih koncih ob maratonski trasi. Vedno sem zavila k njim in poljubčkala hčerkici. Lani je bilo prijazno vreme, ravno prav toplo, na koncu nas je pozdravilo tudi sonce. Počutila sem se prav srečno in prav med maratonom sem razmišljala, kako lepo življenje imam, kako lepo nas večina živi v Sloveniji in da tega ne znamo ceniti. Ja, mislim, da sem zaradi teka tudi boljši človek. Bolj sem optimistična, morda tudi zaradi tega, ker si med tekom večkrat na neki meji zmogljivosti in veliko razmišljaš," se je zamislila Jerca, ki vsaj enkrat na teden teče tudi 12 kilometrov do službe, se tam oprha, za pričesko pa tako in tako poskrbijo strokovnjaki.

Nikoli brez superg

Aprila je šla Jerca na istrski maraton od Portoroža do Portoroža: "Zaljubljena sem v morje. V Ankaranu imamo vikend in tam preživimo ves čas od aprila do oktobra. Zagotovo bom tudi v Indonezijo vzela s seboj tekaške copate. Tekla sem na dopustu na Sejšelih in Maldivih, pa med službenimi potmi v Strasbourg in Pariz, to je nekaj najlepšega, tako popolnoma drugače odkrivaš nove kraje."

Fotografije: Primož Predalič

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri