Prestolnico zasvojil NIKE nočni tek na Ljubljanski grad

Prestolnico zasvojil NIKE nočni tek na Ljubljanski grad (foto: Peter Klinc, Robert Bogataj) Peter Klinc, Robert Bogataj
19. 9. 2012 Promocijsko sporočilo

Včeraj, 18. septembra 2012, smo se pridružili največji NIKE tekaški družini na svetu. Več kot 1500 tekačev in tekačic se je sinoči točno ob 20. uri zapodilo s Prešernovega trga na Ljubljanski grad.

Nočni tek, ki ga je v okviru projekta 'We run this town' tudi v Ljubljani pod častnim pokroviteljstvom Mestne občine Ljubljana (MOL) pripravil NIKE in Zavod ŠOU šport Ljubljana, so Slovenci sprejeli z navdušenjem.

Navijači so ob progi spodbujali tekače, ti pa so – eni hitreje in drugi nekoliko manj - pretekli 3 kilometre dolgo razdaljo po središču mesta in se povzpeli še na grad, kjer jih je čakalo novo presenečenje: velika Nike zabava s člani srbske skupine Gitarsi!

Vsesplošna zabava

Začela se je odvijati že med ogrevanjem pred samim tekom. Tudi z animatorji agencije Collegium. Rekreativni in profesionalni tekači so se na Prešernovem trgu zbrali že slabi dve uri pred štartom, saj se je osrednji trg v prestolnici spremenil v največjo telovadnico na prostem.

Udeleženci teka so se namreč ogreli skupaj z Nike inštruktorjem Matejem Cankarjem ter povezovalko Manjo Plešnar, za dvig razpoloženja je skrbel še odličen DJ Maj ter še bolj odlični Collegiumovi animatorji, vse skupaj pa je bolj kot tekmovanje spominjalo na vsesplošno zabavo v slogu 'zdrav duh v zdravem telesu'.

Nasmejana množica se je nato odpravila do štartne črte in točno ob osmi uri zvečer začeli teči proti cilju.

Na vrhu pa so jih pričakali tudi Nike ambasadorji; Alenka Bikar, Marija Šestak, Peter Klinc, Alya, Brigita Langerholc, Ajda Sitar in Špela Grošelj, članici SheDivaz Ula Šemole in Tina Vunjak.

In kdo so tisti, ki so bili najhitreje na cilju?

Med moškimi je slavil Blaž Grad, tik za njim Vid Tršan, tretje mesto pa je zasedel Mitja Krevs. Pri ženski konkurenci se je zmage veselila Mateja Simič, za njo pa sta se uvrstili Neja Kršinar in Tina Berčič.

NIKE desetka

Vsi pa pozdravljajo že prihodnji tek, ki ga Nike organizira v sklopu tradicionalnega Ljubljanjskega maratona.

NIKE DESETKA - 28. 10. 2012 čaka tudi na vas!

V fotogaleriji si lahko pogledate nekaj foto utrinkov.

Več na Nike Running in FB Nike Running Slovenija.