Spartakov tek - prvič v Ljubljani!

Spartakov tek - prvič v Ljubljani! (foto: www.spartakovtek.si) www.spartakovtek.si
1. 9. 2013

28. septembra 2013 se bo v Ljubljani odvijal prav poseben tek, na katerem bo mogoče okusiti vse občutke, ki so jih do sedaj ponujale trail dirke, gorski teki, blatne vožnje in boot campi. Pripravljeni na izziv?

Prebudi gladiatorja v sebi, postani Spartak!

Septembra  se bo na Hipodromu v Stožicah odvijal prvi Spartakov tek.

Tračan Spartak je bil vojni ujetnik, suženj in gladiator, ki je s svojim uporom proti Rimljanom želel osvoboditi sužnje in jih povesti nazaj v njihovo domovino. Prav zaradi Spartakovega junaštva, poguma in moči, se je Spartakov tim odločil poimenovati dogodek Spartakov tek in ga gladiatorsko obarvati.

Tekmovalci se bodo na Spartakovem teku soočili z 11 ali 22 kilometrov dolgo progo, na kateri se bodo srečali s petnajstimi različnimi ovirami kot so pajkova mreža, voda, blato, ogenj ter ostalimi lesenimi, kamnitimi in slamnatimi preprekami.

Spartak ponuja vse, kar ponujajo trail dirke, gorski teki, blatne vožnje in boot campi. Na progi bodo tekmovalci  preizkusili svojo vzdržljivost, spretnost, moč in sposobnost hitrega sprejemanja odločitev. Premagovanje ovir pa bo zahtevalo iznajdljivost, živalski instinkt in veliko atomov moči.

V štartno-ciljni areni se bo odvijal tudi bogat spremljevalni program, ki bo predstavil rimske običaje predvsem mečevanja, lokostrelstva in rokoborbe.

Že trenirate?

Posnemite se, kako trenirate, pošljite video in osvojite startnino zase in svoje prijatelje!

Več na www.spartakovtek.si