TRX-trening za tekače

9. 11. 2012

Pozimi se veliko tekačev odloča za vadbo v zaprtih prostorih. Da se prezimi kvalitetno in še vedno s poudarkom na specifičnih mišičnih skupinah ter gibanjih, ki tekaču izboljšajo motoriko gibanja, koordinacijo in finomehaniko tekaškega koraka, kar posledično izboljša tehniko teka.

Vadeči bodo pri vadbi uporabljali sistem Suunto Fitness solution, ki v realnem času posreduje podatke o naporu in srčni frekvenci, ki se sledijo na zaslonu v dvorani. Na koncu treninga pa tudi podatke o napredku za vsakega posameznika posebej, porabi kcal, času treninga in obremenitvi v različnih področjih srčne frekvence.

Skupina trenerjev v studiu Marko Mrak pripravlja tekaški trening z uporabo pripomočka TRX in specifičnih tekaških gibanj s poudarkom na slabostih tekačev (gležnji, kolena, ravnotežje, stabilizatorji, koordinacija gibanja, fina mehanika tekaškega koraka). Treningi se bodo izvajali v terminih:

  • ponedeljek /sreda od 20:00 do 20:50
  • torek /četrtek od 18:00 do 18:50

Prvi trening začnemo: ponedeljek, 19. 11, in torek, 20. 11.

Za vse, ki bi hoteli trenirati zunaj, bomo imeli enkrat do dvakrat tedensko tekaški trening zunaj, pogoji za trening zunaj pa so dovolj veliko število prijav in obvezna zimska tekaška oprema ter naglavna svetilka. Poudarek treninga zunaj bo predvsem izboljšanje tehnike teka in razvoj tekaške aerobne baze. Vsak vadeči dobi individualen program vadbe, test in analizo tekaške tehnike.

Prvi trening začnemo po dogovoru, glede na število prijav Vas bomo pravočasno obvestili.

  • Predvidevamo torek, 20. 11., ali sredo, 21. 11., ob 17:30.

Cena TRX-treninga dvakrat tedensko je: 60 evrov; za prijava prek obrazca na strani Tečemo Skupaj je cena 50 evrov.

Cena treninga enkrat tedensko je: 24 evrov; za prijava prek obrazca na strani Tečemo Skupaj je cena 20 evrov.

Cena treninga dvakrat tedensko je: 40 evrov; za prijava prek obrazca na strani Tečemo Skupaj je cena 34 evrov.