25-odstotni popust pri prvem obisku celostne manualne terapije

26. 11. 2012
Deli
25-odstotni popust pri prvem obisku celostne manualne terapije

Izkoristite popust pri zimski pripravi za tekače - izboljšajte svojo telesno držo in tehniko teka s pomočjo naše odlične manualne terapevtke Martine Mihić.

Izboljšaj svojo držo, izboljšaj svoj tek!

85% tekačev teče napačno, najpogostejši vzrok je napačna tehnika, vzrok za napačno tehniko pa je največkrat slaba telesna drža.

Vsem članom tekaške skupine Tečemo skupaj nudimo 25% popust pri prvem obisku celostne manualne terapije, kjer boste na osnovi analize telesne drže izvedeli, zakaj je vaša tehnika napačna, s celostno obravnavo telesa se vam bo povečalo zavedanje lastnega telesa, dobili pa boste tudi smernice za obravnavo vaših bolečin in poškodb.

Telo se nezavedno prilagaja zunanjim dejavnikom (prisilne telesne drže, ponavljajoči gibi, neprimerna obutev, itd.) in notranjim dejavnikom (organske bolezni, prirojene anomalije, stres, itd.) tako, da ohranja telo v neki harmoniji. Če obremenitve trajajo predolgo, se telo prilagodi najprej z mišično napetostjo, ki jo lahko zaznavamo kot bolečine, na dolgi rok pa prihaja do deformacij telesa. Ta pojav imenujemo telesna kompenzacija ali kompenzatorni mehanizmi. Telo se lahko na nek zunanji dejavnik prilagodi s prikrajšavo v mišicah trupa, kar vodi do funkcijske prikrajšave desne noge in višjega levega ramena. Ker so sposobnosti telesnega prilagajanja tako učinkovite in hitre, se običajno teh kompenzacij niti ne zavedamo, kaj šele, da bi vedeli, od kod izvirajo. Poleg tega pa ohranjanje optilamalne funkcionalnosti telesa zahteva energijo, ki bi jo sicer potrošili za bolj kvaliteten in učinkovitejši tek.

Kakšni so učinki celostne manualne terapije za tekače?

  • zmanjšanje bolečine,
  • zmanjšanje mišičnih napetosti,
  • izboljšanje prekrvavljenosti v tkivu,
  • večja gibljivost telesa,
  • večje zavedanje telesa,
  • sprostitev,
  • hitrejše okrevanje po poškodbah,
  • lažje in globlje dihanje,
  • z manj energije lahko pretečete več in bolj varno

Zima je primeren čas za korekcijo vaše telesne drže, saj se intenzivnost treningov zmanjša, zato izkoristite naše popuste!

Prijavnica (25-odstotni popust za prvi obisk)

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord