Foto: Ob 10. dm teku za ženske je Ljubljana zaživela v rožnati barvi

31. 5. 2015

10. dm tek, ki se je odvil na sončno zadnjo soboto v maju, je bil poln pozitivne energije, radosti in dobre volje, s katero je več tisoč tekačic in navijačev napolnilo ljubljanski park Tivoli.

Več kot 8.300 tekačic na 10. dm teku za ženske
dr. Nada Rotovnik Kozjek - zdravnica, športnica in vodja ambulante za klinično prehrano na Onkološkem inštitutu, specialistka na področju športne prehrane; Urša Trpin Kramar - vodja marketinga dm drogerie markt Slovenija in tekačica Jožica Cajnko, ki je z donacijo preteklega dm teka za ženske prejela tekaško nožno protezo z udeleženkami programa 'danes začnem'
Urša Trpin Kramar, vodja marketinga dm drogerie markt Slovenija in ustanovitelj organizacije Vidim Cilj Alen Kobilica ob predaji donacije
Na dm teku sta bila aktivna tudi pevka Nina Pušlar in pevec Jože Potrebuješ – Nina na tekaški stezi, Jože na odru
Biatlonka Teja Gregorin ter puščavski lisjak Miran Stanovnik
Denis Avdić je na jubilejni dm tek za ženske prišel v spremstvu tekmovalcev šova Znan obraz ima svoj glas Klemena Bunderle, ki se je prelevil v Andreja Šifrerja; Frenka Nove, ki je zbrane zabaval s pesmijo Amerika; Vesne Zornik v vlogi pevke Vaye Con Dios in Tima Koresa, ki je navdušil kot Brendi.
Radijski voditelj Miha Deželak in pevka Nina Pušlar

V rožnatih majicah se je zbralo več kot 8.300 tekačic, ki so letošnje leto pobarvale tudi ulice Ljubljane.

»Ob jubileju smo se za spremembo tekaške trase odločili zato, ker smo na dame izredno ponosni, pozitivni duh pa smo želeli približati čim širšemu krogu ljudi.« je razložila Urša Trpin Kramar, vodja marketinga dm drogerie markt Slovenija.

Velik poudarek družbeni odgovornosti

dm je bil na vseslovenskem ženskem tekaškem prazniku dobrodelen tudi letos, donacijo pa je prejela neprofitna organizacija Alena Kobilice Vidim Cilj, kjer strokovnjaki omogočajo športno udejstvovanje več kot 80 otrokom, ki so slepi in slabovidni.

Eden izmed ciljev je tudi druženje oziroma socializacija otrok, ki je mogoča preko športa. Trenutno je na voljo plavanje in smučanje, začenjajo pa tudi s tekom. Otroci potrebujejo za tek spremljevalca, večinoma pa so vsi športi organizirani tako, da vsakega otroka pri športnem udejstvovanju spremlja trener.

Skupaj z društvom Vesele nogice smo na dm teku zbirali zamaške, da pa je bil dogodek prijazen tudi okolju, je bilo na prireditvenem prostoru poskrbljeno za ekološke otoke z zabojniki za odpadno embalažo, steklo, papir in karton ter biološke odpadke.

Za dm tekačice tudi junaki šova Znan obraz ima svoj glas

Odlično vzdušje so na dogodku ustvarili Čuki, na odru pa so dame presenetili tudi junaki šova Znan obraz ima svoj glas: Denis Avdić je na jubilejni dm tek za ženske prišel v spremstvu tekmovalcev šova Klemena Bunderle, ki se je prelevil v Andreja Šifrerja; Frenka Nove, ki je zbrane zabaval s pesmijo Amerika; Vesne Zornik v vlogi pevke Vaye Con Dios in Tima Koresa, ki je navdušil kot Brendi. Vsi glasbeni gostje so ob 10. obletnici vseslovenskega ženskega tekaškega praznika zapeli tudi slavnostno pesem Vse najboljše. Kot se ob slavju spodobi, je goste pričakala tudi torta velikanka.

Več na www.tekzazenske.si.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri