Ob 10. obletnici dm teka dame čaka presenečenje

Ob 10. obletnici dm teka dame čaka presenečenje (foto: dm - drogerie markt) dm - drogerie markt
28. 5. 2015

Bliža se športni konec tedna, tekaški praznik za vso družino. V soboto, 30. maja, bo ljubljanski park Tivoli odet v rožnato in pozitivno energijo tekačic in navijačev.  Punce, žene, dekleta, dame in gospe med drugim čaka presenečenje.

10 let in nič koliko treningov ni kar tako, zato je čas, da se tekačice pokažejo tudi na ulicah glavnega mesta. Organizatorji so ponosni nanje, na njihovo voljo, motivacijo, veselje do življenja in zdrav življenjski slog, zato dm tekačice vabijo, da ponosno zakorakajo po glavnih ulicah Ljubljane. Nova proga bo z vidika višinskih razlik nekoliko lažja, saj se bodo tekačice izognile klancu na začetku poti.

Dinamika proge bo torej ena izmed novosti letošnjega dm teka za ženske, ki bo v Tivoliju združil vse generacije.

  • Najbolj zagnane tekačice, ki se bodo podale na 10 kilometrov dolgo progo, bodo dm dogodivščino začele na Stritarjevi ulici, kjer bo potekal start, do tja pa se bodo odpravile v lahkotnem teku.
  • Tekačice na 5 kilometrov pa bodo svojo avanturo začele v parku Tivoli, torej na prireditvenem prostoru.

Tekačicam na 5 km se bo čas teka začel meriti v parku Tivoli, tekačicam na 10 km pa na Stritarjevi ulici, pred Tromostovjem. Po uvodnih kilometrih po ulicah središča prestolnice se bodo tekačice vrnile v park Tivoli, kjer se bosta progi na 5 in 10 km razdelili, cilj pa je za vse tekačice skupen – na prireditvenem prostoru.

Vse skupaj se bodo že zjutraj ogrele s profesionalnim osebnim in kondicijskim trenerjem ter strokovnjakom za prehrano Matejem Cankarjem in drugimi tekaškimi inštruktorji, ki so vodili priprave v osmih slovenskih krajih.

Na 10. dm tek za ženske se lahko še vedno prijavite

Prijave bodo možne še na prireditvenem prostoru, in sicer:

  • v petek, 29. maja, med 13. in 18. uro, in
  • v soboto, 30. maja, med 7.30 in 8.30.

Takrat bo potekal tudi prevzem startnih številk. Ob 9:00 se prične ogrevanje z ogrevanjem, ob 10.00 pa se bodo dame pognale čez startno črto.

Ob 11:30 se bodo na Oskarjev tek začeli pripravljati najmlajši, ki bodo tekli ob 12:00, prijava pa je zanje brezplačna.

Od 13:00 nas čaka zabavni program s podelitvijo nagrad, ob 14:30 pa sledi žrebanje glavne nagrade in zabava s skupino Čuki.

Več informacij: tekzazenske.si