Olimpijec Primož Kozmus ponovno vabi tekače v Brežice

Olimpijec Primož Kozmus ponovno vabi tekače v Brežice (foto: osebni arhiv) osebni arhiv
29. 6. 2017

To soboto ste tekači vseh generacij že sedmič po vrsti vabljeni na tradicionalno tekaško tekmovanje v Brežice, da s festivalom Brežice, moje mesto in olimpijcem Primožem Kozmusom vstopite v poletje. Za zabavo bo poskrbljeno, čaka pa vas tudi ena novost.

Kozmus se bo tudi tokrat pridružil mlajšim tekačem, ki jih dogodek postavlja v ospredje, saj je glavni namen in želja Primoža navdušiti otroke za šport. V pred prijavah je zanimanje pokazalo rekordno število mladih privržencev teka. Medalje bo letos podelil Zdravko Lidl, program pa bo povezoval komentator Peter Kavčič, kar se za pravi športni dogodek tudi spodobi.

Tekači izbirate med enakimi razdaljami krožnih mestnih tras kot v prejšnjih letih. Rekreativci se torej lahko odločite za krajši tek Term Čatež (3,3 km) in pretečete en krog, bolj zagrizeni pa se preizkusite na teku Ahac (10km). Prvič pa bo potekal tudi poslovni tek trojk, v katerem se bodo za naziv najboljše tekaške ekipe pomerili po trije predstavniki prijavljenih podjetij. V soboto bodo na svoj račun prišli otroci, ki se bodo zabavali v brežiškem mestnem parku, kjer jih bo Gvido odpeljal na nove pustolovščine. V zanimivih delavnicah bo vsak našel nekaj zase. Starejši pa po teku ne zamudite koncertov, kjer bo predvsem ženski del občinstva ogrel Jan Plestenjak in vas z nepozabnimi hiti razvajala hrvaška skupina Prljavo kazalište. Primož vas nestrpno pričakuje in za letošnje leto napoveduje rekordno udeležbo.