Kaj obleči za trening teka?

Kaj obleči za trening teka? (foto: Profimedia) Profimedia
27. 4. 2017

Tokrat se ne bomo razpisali o majicah in hlačah, ki mimogrede naj ne bodo bombažne, temveč iz materialov, ki dihajo in odvajajo pot, ampak o dodatkih, na katere morda niste pomislili.

Vetrovka

Če radi tečete v vsakem vremenu, si jo morate omisliti. Izberite takšno, ki vas bo ščitila pred vetrom in dežjem. Posebne vetrovke, ki so namenjene tudi pohodništvu, so izdelane tako, da se prilagajajo vremenu: dihajo, kadar je topleje in ne prepuščajo dežja, ko vas preseneti nevihta. Naj vam ne bo žal odšteti malce več denarja, če bo material zato kvalitetnejši.

Nogavice

Da bi se izognili žuljem in ostalim nevšečnostim, ki se pripetijo zaradi vlažnih stopal, posezite po »športnih nogavicah«. Imajo oblazinjene pete in prste, zato med tekom ne boste preveč pritiskali nanje. Blazinice niso prevelike in odlično preprečujejo mehurje. V sredinskem delu pa so nogavice sestavljene iz materiala, ki diha in ohranja vaše noge suhe.

Trak za lase

Dolgolaske ste se zagotovo že srečale s problemi, ko se lasje znajdejo na očeh in povsod, kjer jih ne potrebujete. Če elastika popusti, ste obsojeni na lepljenje las po potnem čelu in obrazu ter nenehno popravljanje tistega pramena, ki ne sodi nikamor. Poleg elastike si priskrbite tudi trak za lase, ki bo ohranil lase na svojem mestu in hkrati odvajal pot. Za piko na i boste med tekom izgledale prikupno.

Kompresijski rokavi

Omilijo poškodbe in boleče mišice po teku. Čeprav jim rečemo rokavi, obstajajo tudi takšni, ki si jih poveznete na koleno, gleženj, komolce, zapestje oziroma kamorkoli, kjer občutite bolečino. Še posebej prav pridejo pri teku na daljše razdalje.

Preberite tudi: