Veste, na kaj paziti pri nakupu športnih oblačil?

Veste, na kaj paziti pri nakupu športnih oblačil? (foto: Profimedia) Profimedia
14. 11. 2019 Promocijsko sporočilo

Čas je, da pokukate v omaro in preverite, ali so vaša oblačila še primerna za športne aktivnosti ali pa je čas, da si privoščite nova. Preverite tudi, na kaj morate biti ob nakupu pozorni.

Jeseni, ko se zaradi službe in novega šolskega leta vrnemo v ustaljene tirnice, je fantastičen čas za izbiro nove ali nadaljevanje stare športne aktivnosti.

Z jesenjo pa so prišle tudi nižje temperature, ki omogočajo več časa za športno rajanje. Pa še sonce je, kljub krajšemu dnevu, manj močno in zato manj utrujajoče.

Izbira športne aktivnosti naj vam predstavlja izziv in zabavo. Ne pozabite - najraje in najdlje boste zdržali prav pri tistih športnih aktivnostih, ki so vam najbližje, v njih pa boste posledično tudi najbolj uživali.

Nikar pa ne pozabite na pravo izbiro športnih oblačil. Da boste lažje izbrali primerna športna oblačila, da jih boste lažje tudi vzdrževali ter posledično dlje uporabljali, preberite nasvete v nadaljevanju.

Prepričajte se, da bodo udobna.

Že sama športna rekreacija je naporna. Opravljate vaje za mišice, bremenite sklepe, med vajami pa se seveda tudi potite. V tej že sami po sebi neudobni situaciji poskrbite vsaj za to, da vas neudobna, pretesna majica ne bo ovirala ali pa da vam ohlapne hlače ne bodo opletale okoli nog. Ne boste verjeli, kako zelo udobna oblačila pripomorejo h kakovosti vadbe.

Prilagodite jih športni aktivnosti.

Športna oblačila seveda prilagodite izbranemu športu. Oblačila za na kolo morda niso najbolj primerna za pilates, oblačila za pohajkovanje po hribih pa ne bodo primerna za rolanje. Športne aktivnosti so si med seboj različne, od nas pa zahtevajo različne gibe. Posledično načinu gibanja oziroma konkretnemu športu prilagodite tudi oblačila.

Poskrbite, da bodo prilagojena temperaturi.

Ne spreglejte dejstva, da je rekreacija jeseni precej drugačna od rekreacije pozimi. Če se boste jeseni ukvarjali s kolesarjenjem, pozimi pa s pilatesom, pri nakupu majčke upoštevajte to dejstvo. Ko se odpravite ven v hladnejših dneh, poskrbite za več plasti oblačil, ki jih lahko odstranite v primeru, da vam postane vroče.

Izberite oblačila primernih materialov.

Najboljša športna oblačila so tista, ki dihajo. Izberite materiale, ki poskrbijo, da vaš pot izhlapi. Če greste ven v hladnejših dneh, naj bo notranja plast taka, ki diha, zunanja pa naj bo izolirna, da vas veter ne bo prepihal. In seveda, izberite oblačila narejena iz materialov, ki po večkratni uporabi ne bodo začela oddajati neprijetnega vonja. 

Poskrbite, da jih bo enostavno vzdrževati.

Svoje pozornosti ob nakupu novih športnih oblačil pa ne posvetite le temu, da bodo oblačila udobna in primerna temperaturi ter športu. Da boste v izbranem športnem oblačilu lahko uživali dlje, poskrbite, da bodo oblačila enostavna za čiščenje in vzdrževanje.

Da bodo vaša oblačila dlje obstojna, da bo iz pajkic enostavno sprati tudi tiste madeže trave in kapljice blata, bo poskrbel Henkel, ki predstavlja novost na področju pranja perila. Najmočnejše kapsule Persil Discs s kar štirimi močnimi komorami odstranjuje vse vrste madežev, ohranjajo obstojnost barv, zagotavljajo dolgotrajno svežino in negujejo perilo. Zaradi svoje oblike Persil Discs preprečujejo preveliko odmerjanje. Več si preberite tukaj