Bolj enostavno ne gre: Čokoladni mousse, za katerega potrebujete le eno sestavino

11. 11. 2023
Deli
Bolj enostavno ne gre: Čokoladni mousse, za katerega potrebujete le eno sestavino (foto: Profimedia)
Profimedia

Če ste si zaželeli hitro pripravljeno sladico in ste za nameček še ljubitelji čokolade, je čokoladni mousse odlična izbira.

Recepti za kompleksnejše sladice navadno zahtevajo nekaj časa in truda, predvsem pa sestavine. Toda to ne velja za čokoladni mousse, ki ga je na TikTok strani delila Bethany Cameron, saj zanj potrebujete zgolj eno sestavino.  

Vse kar potrebujete, so koščki čokolade  

»Če zmešate vodo in čokolado, lahko naredite lahek, puhast in slasten čokoladni mousse. Vse, kar morate storiti, je, da čokoladne koščke mešate z vodo približno dve minut, dokler ne postane kremasto in gladko,« je pojasnila Cameronova.

Sladkost mase je odvisna od tega kakšno vrsto čokolade boste uporabili. Lahko je s sladkorjem, lahko povsem brez. Preprosto mešajte 2 skodelici in pol vode z 1 skodelico čokoladnih koščkov približno 2 minuti ali dokler se čokolada popolnoma ne raztopi in se volumen vode podvoji. Pazite, da ni nobenih grudic. Nato zmes prelijte v večjo posodo ali več manjših skodelic in jo čez noč postavite v hladilnik. Naslednji dan se boste lahko sladkali z nepozabno sladico.

@lilsipper_official This is something you must try tonight! And all you need are chocolate chips! The sweetness of the ousse all depends on the type of chocolate you use, so you can go sugar free, keto, paleo, etc. Just blend 2 1/2 cups of water with 1 cup of chocolate chips for about 2 minutes or until chocolate is completely disintegrated and water has doubled in volume (there should not be any clumps) Pour mixture into a large bowl or several mini bowls and refrigerate overnight. The next day, you'll have a fluffy, airy-y chocolate mousse! Remember to check out my other easy recipes on my IG page! ✌🏼Enjoy! #oneingredientmousse #chocolatemousse #healthydessert #healthychocolate #veganmousse #coconutfree #dairyfreemousse #ketomousse #paleomousse #coconutfreemousse #easyrecipes #cookinghacks #kitchenhacks #bakinghacks #dessertrecipe #sugarfreedessert #sugarfreechocolate #sugarfreediet #ketodiet ♬ original sound - Lilsipper

Je res tako preprosto?  

Mnogo ljudi je na videoposnetek podalo komentar. Med njimi je eden zapisal: »Če bo to delovalo, bo čokoholik v meni večno hvaležen.« Nad receptom sicer vsi niso delili tolikšnega navdušenja, saj se je nekaterim zdel mousse preveč voden. »To je pravzaprav čokoladna voda,« je komentiral uporabnik. »Takoj vam povem, da to ni dobra ideja,« je pripisal še eden.  

Toda navodilo za čokoladni mousse, ki ga je delila Cameronova je lahko odlično izhodišče, ki ga lahko po svoje nadgradite. To so storili tudi nekateri drugi uporabniki, ki so na primer mleko zamenjali za vodo, nekateri so dodali tudi beljakovine v prahu. Prav tako lahko namesto navadne mlečne čokolade, izberete bolj zdravo verzijo, temnejšo čokolado. Eden izmed koristnih nasvetov pa je tudi ta, da dodate surov kakav, ki je poleg hranljivosti boljša izbira tudi za zobe.   

Vir: thesun.co.uk

 

Morda bi vas zanimalo tudi:

Ana Zrimšek o prehrani žensk

V epizodi Aktivni podkasta je z nami Ana Zrimšek, strokovnjakinja na področju prehrane žensk v obdobjih zanositve, nosečnosti in po porodu. Zaupala nam je vse, kar moramo vedeti o prehrani v omenjenih obdobjih. Vse to in še več v epizodi Aktivni podkasta.

Epizodi prisluhnite tukaj:

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ