Recept: Sardele na kremni polenti z rdečo peso in čipsom

24. 6. 2015

Poskusite to odlično in hitro pripravljeno jed - sardele na kremni polenti z rdečo peso in zelenjavnim čipsom.

Sestavine za 4 osebe:
  • 4 pločevinke Rio Mare sardin v oljčnem olju (120 g)
  • 80 g koruznega zdroba
  • 600 g vode
  • 200 g mleka
  • 30 g masla
  • 1 rdeča pesa
  • 1 korenček
  • 1 krompir
  • 0,5 dl pesinega soka
  • 1 žlica Ponti glasse z balzamičnim kisom
  • sol 
  • olje za cvrtje
  • oljčno olje
  • majaron
Priprava:

1. Vodo, mleko in maslo zavrite ter v njej zakuhajte polento.

2. Peso skuhajte, olupite in narežite na kocke.

3. Z lupilcem olupite korenje in olupke ocvrite v vročem olju. Na tanke ploščice narežite še krompir in ga ravno tako ocvrite. Tako korenje kot krompir dobro popivnajte na papirju, da se znebite odvečne maščobe.

4. Oljčno olje nalijte v posodo, dodajte majaron, zmiksajte in precedite skozi ozko cedilce ali gazo. Tako boste dobili zeliščno olje s katerim boste popestrili vašo jed.

5. V sok rdeče pese zamešajte glazuro balzamičnega kisa in na pari segrejte še sardine.

Razvajajte svoje goste:

Na polentino kremo položite še tople sardine, jih obložite s kockami rdeče pese in zelenjavnim čipsom. Pokapajte z majaronovim oljem in sokom rdeče pese z glasso z balzamičnim kisom.

Pa dober tek!

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Značke: recept sardele

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri